Domovská stránka > J > Jaká Byla První Sociální Síť?

Jaká byla první sociální síť?

První sociální síť se objevila již v roce 1997. Jednalo se o projekt Sixdegrees.com, který tehdy nabízel možnost vytvořit si profil a propojit se s přáteli. Služba sice svůj provoz ukončila v roce 2001, ale právě funkce tohoto projektu definovaly základ, který mají sociální sítě dodnes společný.

Přečtěte si více

Co jsou sociální media?

Sociální média jsou nástroje, které umožňují lidem tvořit, sdílet a vyměňovat mezi sebou informace a multimediální obsah v rámci virtuální komunity nebo sítě. Spadají do podmnožiny médií, které považujeme za formu sdělovacích prostředků. Co nepatří na sociální sítě? Podívejte se, jaké další 4 věci jako podnikatelé na sociálních sítích raději nesdílet:

  1. Politika a náboženství Bývaly doby, kdy se o politice a náboženství na veřejnosti nemluvilo.
  2. Negativní věci o klientech nebo o světě kolem vás.
  3. Nadměrné množství příspěvků
  4. Nesociální obsah.

Co nedávat na sociální sítě?

Nedávejte na sociální sítě nesmysly a nevhodné fotky. Dvakrát si rozmyslete, co na internet dáváte, píšete, a jaké to může mít důsledky, než to uděláte. Nenechte se strhnout trendy a těmito lidmi. Nebyli byste o nic lepší jak lidi, co to tam dávají. Také, jak psát příspěvky na sociální sítě? V případě příspěvků na sociální sítě to platí dvojnásob. Snažte se vyjádřit myšlenku jenom v několika větách. Pokud vám to nejde, můžete zkusit následující cvičení: připravte si text a následně ho o polovinu zkraťte. Bude to bolet, ale bude to taky stát za to.

Kdo vymyslel první sociální síť?

Výraz „sociální síť” jako první použil profesor londýnské ekonomické univerzity J. A. Barnes v roce 1954, když v Norsku studoval sociální vazby mezi tamními rybáři. Přišel s jednoznačným závěrem: celou společnost prý můžeme definovat jako množinu bodů, z nichž některé jsou propojeny vzájemnými vztahy. Jaká je nejpopulárnější sociální síť na světě? Facebook. Nejrozšířenější sociální síť na světě i v ČR.

Lidé se také ptají, kdo je zakladatelem internetu?

Internet/Vynálezci Jak komunikovat na sociálních sítích? Jak komunikovat na sociálních sítích

  1. (1) Nezapomínejte na základy. Buďte struční a držte délku svých příspěvků v únosných mezích i v sociálních sítích, které nemají omezení maximálního počtu znaků.
  2. (2) Buďte specifičtí a relevantní
  3. (3) Zaujměte vizuální stránkou.
  4. (4) Zapojte své publikum.
  5. (5) Kombinujte cit a data.

Pokud jde o to, jaká jsou rizika sociálních síti?

Nesdílejte fotografie svých dětí

Zatímco pro vás a vaše přátele je to roztomile srandovní fotka, váš potomek to za pár let může vnímat jinak. Tím spíš, když na fotku narazí jeho spolužáci. Na sociální sítě pak rozhodně nepatří nejen nahaté děti, ale i jakákoliv fotka, kde se děti nacházejí v choulostivých pozicích.

By Sisto Furth

Co je to Social Media Marketing? :: Co obsahují Office 365?
Užitečné odkazy