Domovská stránka > J > Jak Si Vybrat Router?

Jak si vybrat router?

Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně.

Přečtěte si více

Jak vybrat router Alza?

Klasické routery jsou vybaveny pěti porty pro síťové kabely s koncovkou RJ-45. Jeden z nich je WAN a čtyři LAN. Dále na současných routerech najdeme alespoň jeden port USB 2.0 nebo USB 3.0. LAN (Local area network) - Pro připojení jednotlivých zařízení v lokální síti. Jaký WiFi router do paneláku? Už se trochu opakujeme, ale i v této cenové kategorii je na tom nejlépe TP-Link. Přesněji se jedná o router TP-Link Archer X50, se kterým už nebudete muset řešit koupi dalšího routeru roky. Tento Wi-Fi 6 router toho umí opravdu hodně. Maximální rychlost v pásmu 5 GHz je až 2402 Mb/s, u 2,4 GHz pásma je to 574 Mb/s.

Jakou wifi do bytu?

Ať už internet používáš pro jakékoliv účely, je dobré mít takový router, který umožňuje připojení na frekvencích 2,4 GHz i 5 GHz. Frekvence 2,4 GHz je stále hojně využívaná, protože se umí dobře šířit přes zdi a další silné objekty, i když není tak rychlá a snadno u ní může dojít k rušení signálu. Když to vezmeme v úvahu, jaký wifi router do domu? Pokud nevíte, jaký wifi router do rodinného domu, pak vám můžeme jedině doporučit router TP-Link Archer C20 AC750. Tento router vám nabídne novou generaci standardu Wi-Fi 802.11ac, který navíc nabídne zpětnou kompatibilitu se starším ale stále nejpoužívanějším standardem 802.11n.

Také, jak dlouho vydrží router?

Baterie o kapacitě 2 000 mAh má dle výrobce zajistit až 8hodinovou výdrž, hodně však záleží na tom, kolik zařízení je k routeru připojených. Jaký je rozdíl mezi routerem a modemem? Stručně řečeno, váš směrovač vytváří síť mezi počítači ve vaší domácnosti, zatímco modem připojuje tuto síť - a tedy i počítače v ní - k internetu. Když se připojujete k Wi-Fi, opravdu se připojujete k routeru, který předává provoz mezi internetem a počítačem.

Může se také zeptat, jak zjistit pásmo wifi?

WiFi Analyzer

V počítači i v mobilu. WiFi Analyzer vám pomůže zjistit, která pásma jsou ve vašem okolí nejvíce zabraná. Většina dnešních routerů si ta volnější umí vybrat sama, často se ale hodí je vybrat ručně a přiřadit nastálo. Aplikace vám poskytne informace o všech sítích v dosahu a doporučí ideální nastavení.
Pokud jde o to, jak vybrat zesilovač wifi? Mezi základní parametry, které byste při nákupu Wi-Fi extenderu měli zvážit jsou: frekvence pásma, wifi standard a způsob napájení. Dražší Wi-Fi zesilovače jsou pak vybaveny přídavnými funkcemi (např. WPS tlačítko, LED indikátory apod.)

Jak poznat špatný router?

5 Nejčastějších problémů s WiFi routerem a jejich řešení

  1. Signál je nestabilní a připojení na zařízení „padá“
  2. Nemohu se připojit do administrace routeru.
  3. Router se často sám resetuje a nepřipojí se k internetu.
  4. Router se znatelně zahřívá
  5. Připojení k internetu není aktivní
  6. Když chcete mít vše bez komplikací

By Mordy Mestler

Jak si aktualizovat ovladače? :: Jaký tablet pro důchodce?
Užitečné odkazy