Domovská stránka > K > Který Hlasový Asistent Umí Česky?

Který hlasový asistent umí česky?

Je to také jazyková bariéra, které prozatím brzdí větší rozšíření chytrých hlasových asistentů u nás. Všechny zařízení pro chytrou domácnost z naší recenze zvládají na výborné úrovni angličtinu, s češtinou to pak je už mnohem horší. Volbu češtiny, jako výchozího jazyka nabízí zatím pouze Google Asistent.

Přečtěte si více

Kdy bude hlasový asistent v češtině?

Google sice poměrně dlouho slibuje, že se to změní, nicméně žádné konkrétní datum, kdy Asistent od Googlu porozumí českým příkazům, známo není. Nejlíp si pochopitelně rozumí s angličtinou a dalšími světovými jazyky. Na trhu tak v květnu 2020 není žádný hlasový asistent v češtině od velkých technologických společností. Jak funguje hlasový asistent? První věcí, co program stojící za hlasovým asistentem udělá, je převod hlasu na text. V dnešní době je převod hlasu na text možný hned v několika (nejen) světových jazycích. Například Google má k převodu řeči na text JavaScriptové API, které využívá ve svých službách Google Now a Google Assistant.

Když to vezmeme v úvahu, proč google neumí česky?

Nastavte v aplikaci češtinu a druhý jazyk, kterému Asistent rozumí. Otevřete aplikaci Google, vejděte přes tři tečky vpravo dole do Nastavení, otevřete Hlasové vyhledávání a u jazyků vyberte dlouhým stisknutím češtinu a krátkým třeba angličtinu. Aktualizujte zpět Google aplikaci. Jak nastavit češtinu v Google Assistant? Změna jazyka v zařízení Android

  1. V zařízení Android klepněte na Nastavení .
  2. Klepněte na Systém Jazyky a zadávání Jazyky. Pokud možnost Systém nevidíte, klepněte v sekci Osobní na Jazyky a zadávání Jazyky.​
  3. Klepněte na Přidat jazyk. a vyberte jazyk, který chcete použít.
  4. Přetáhněte požadovaný jazyk do horní části seznamu.

Jak zapnout Hlasoveho asistenta Google?

Zapnutí hlasového vyhledávání

  1. Na telefonu nebo tabletu Android otevřete aplikaci Google .
  2. Vpravo nahoře klepněte na svou profilovou fotku nebo iniciálu Nastavení Hlas.
  3. V sekci „Ok Google“ klepněte na Voice Match.
  4. Zapněte možnost Ok Google.
Lidé se také ptají, jak nastavit ok google v češtině? otevřete aplikaci Google. v nastavení aplikace otevřete možnost hlasové vyhledávání ve volbě „jazyky“ zaškrtněte možnosti Čeština (Česká republika) a English (US)

Jak ovladat Google Assistant?

Google

Další způsoby oslovení Asistenta

  1. Podržte na zařízení tlačítko plochy.
  2. Klepněte na Klávesnice .
  3. Zadejte dotaz nebo příkaz Odeslat .
Lidé se také ptají, jak odemknout další funkce asistenta? Odstraňování problémů s příkazem „Ok Google“
  1. Na telefonu nebo tabletu Android přejděte do Nastavení Asistenta nebo otevřete aplikaci Asistent Google. a řekněte „Nastavení Asistenta“.
  2. V sekci Oblíbená nastavení klepněte na Voice Match.
  3. Zapněte příkaz Ok Google a nastavte funkci Voice Match.

Když to vezmeme v úvahu, jak používat alexu?

Nastavení Přes mobilní aplikaci nebo webové stránky pokračujeme nastavením, mimo jiného vybereme „heslo”, kterým oslovíme Alexu, aby poznala, že spolu začínáme hovořit. Až do tohoto momentu zvládne instalaci laik, následuje však pokročilejší fáze.

By Wood

Jak ovladat Alexu? :: Na čem závisí velikost obrázku?
Užitečné odkazy