Domovská stránka > J > Jak Zjistím Parametry Svého Počítače?

Jak zjistím parametry svého počítače?

Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.

Přečtěte si více

Jak vybrat PC Alza?

Nejvýkonnější procesory svojí základní frekvencí přesahují i hranici 4 GHz. Podobné to je u technologie Intel Turbo Boost 2.0, která dosahuje v průměru 2,8 GHz. Nejvýkonnější a nejdražší modely však nabídnou výkon až 5,2 GHz. Pokud sháníte kancelářský počítač, hodnoty okolo 2 – 2,5 Ghz jsou pro vás ideální. Co mám v PC za komponenty? Jinak stačí zmáčknout kombinaci kláves Windows+Pause Break. Tak zjistíš název procesoru a paměť. Nebo dej START - Spustit- napiš DXdiag a na první stránce máš taky psán Procesor a paměť. Po kliknutí na stránku druhou čili zobrazení máš pod položkou Název a Tip čipu údaje o grafické kartě.

Jak zjistit jaký mám počítač?

Klikněte na tlačítko Start a do pole pro vyhledávání zadejte Systémové informace. V seznamu výsledků vyhledávání klikněte v části Programy na položku Systémové informace, tím zobrazíte okno Systémové informace. V části Systém hledejte text Model:. Jak zjistit motherboard v PC? Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter].

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistím co mám za procesor?

Stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + ESC otevřete Správce úloh. Vyberte kartu výkon a podívejte se, kolik jader a logických procesorů váš počítač používá. Jak vybrat PC bednu? Jak vybrat počítačovou skříň

  1. Vybírejte podle typu základní desky.
  2. Dbejte na kvalitní materiály a dílenské zpracování
  3. Důležité jsou správně rozmístěné jednotlivé prvky.
  4. Dobrá skříň by měla mít široké možnosti chlazení

Jak vybrat počítačovou skříň?

Za skvělou volbu pro hráče a počítačové nadšence ve výborném poměru ceny a kvality považujeme tichou a elegantní PC skříň be quiet! Pure Base 500DX. Špičková herní PC skříň s podporou vodního chlazení pojme spoustu výkonných komponentů. RGB podsvícení je možné přizpůsobit. Jak vybrat správný počítač? Odvíjí se od nich totiž i vnitřní vybavení a jeho výkon. Adekvátní pozornost věnujte i základní desce, na níž se všechny součástky umísťují. Procesor, operační paměť a grafická karta, tento trojlístek má nejvýraznější vliv na celkový výkon počítače. Proto byste jejich výběru měli věnovat největší péči.

Co jsou to komponenty PC?

Každý, kdo si někdy stavěl svůj počítač, ví, co PC tvoří. Jsou to komponenty. Základ stolních počítačů tvoří základní desky, pevné disky, procesory, operační paměti, zdroje, grafické karty, chladiče a skříně. Počítač je možné libovolně doplnit o řadiče a síťové karty, zvukové a televizní karty a optické mechaniky.

By Tibbs

Co je to externí zařízení počítače? :: Jak zjistit frekvenci RAM v PC?
Užitečné odkazy