Domovská stránka > J > Jak Se Dostat Do Svého Routeru?

Jak se dostat do svého routeru?

Jak se přihlásit na wifi router? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče. Někteří výrobci ale používají i slovní spojení (například router.asus.com).

Přečtěte si více

Jak vstoupit do nastavení routeru?

Nastavení proveďte pomocí prohlížeče

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.
Jak se dostat do nastavení routeru TP Link? Jak se přihlásit k webovému nástroji (na stránku správy) DSL modemu / směrovače TP-Link. Krok 1 Spusťte webový prohlížeč, do adresního řádku zadejte IP adresu směrovače v síti LAN (výchozí IP adresa směrovače TP-Link je 192.168.1.1) a poté stiskněte klávesu Enter.

Jak se přihlásit do modemu?

Přihlaste se k Wi-Fi síti modemu nebo se připojte síťovým kabelem a do prohlížeče zadejte adresu http://192.168.0.1. Pokud používáte vlastní Wi-Fi router a v sekci režim modemu jste vybrali režim modemu (bridge), je adresa pro vstup do administrace http://192.168.100.1. Pro přístup do administrace potřebujete heslo. Jak se připojit k WiFi? Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel. V případě, že se chcete připojovat přes Wi-Fi, připojte se na název sítě, jenž je napsaný na spodní straně routeru. Potřebné heslo najdete na zadním štítku.

Jak na zapomenuté heslo k routeru?

Pokud tedy neznáte heslo k modemu/routeru, vyresetujte ho do základního nastavení – na zadní straně najdete tlačítko Reset, které stačí několik sekund podržet při zapnutém modemu. Rozhodně doporučuje zvolit šifrování (klíč) k wifi pomocí WPA2 (raději nepoužívejte slabší WPA). Jak se zapojuje router? Jak zapojit router ?

  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený

A další otázka, proč se nemůžu připojit k routeru?

Zkontrolujte, zda-li je správně zastrčený kabel do WAN portu pro připojení k internetu. Stejně tak zkontrolujte stav informačních diod na routeru a samotný kabel. Další chyby mohou být v samotném nastavení zařízení. Diagnostika připojení by vás měla navigovat směrem k opravě. Jak se dostat do nastavení switche? Připojíme switch na napájení. Připojíme se sériovým kabelem do konzolového portu. Pokud na switchi neexistuje startup-config, tak se spustí průvodce express setup, ten je lepší vypnout a nastavit vše s dohledem. Na čistém switchi nejsou žádná hesla, takže se můžeme hned dostat do konfigurace.

Lidé se také ptají, jak se připojit k tp link?

V PC spustíme internetový prohlížeč (chrome, firefox, explorer) a do adresního řádku zadáme IP adresu 192.168.0.1 (je uvedena v manuálu, nebo na spodní straně routeru) a stiskneme Enter. Pro nastavení parametrů sítě vybereme v menu routeru Quick Setup a klikneme Next.

By Adriaens

Jak zjistit IP adresu routeru TP Link? :: Jak se odhlásit z iCloudu?
Užitečné odkazy