Domovská stránka > J > Jak Zjistím Konfiguraci Svého Počítače?

Jak zjistím konfiguraci svého počítače?

Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.

Přečtěte si více

Jak zjistit IP adresu?

Najděte svou IP adresu v Windows

  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.
Kde najdu nazev PC? Potřebujete pomoct najít název počítače?
  1. Otevřete Ovládací panely.
  2. Klikněte na Systém a zabezpečení > Systém. Na stránce Základní informace o počítači uvidíte v části Nastavení názvu počítače, domény a pracovní skupiny položku Úplný název počítače.

Jak zjistit IP adresu přes odkaz?

Jak zobrazit IP adresu příjemce

Pošlete tento odkaz osobě, se kterou mluvíte, jako standardní odkaz. Poté se vraťte do IP loggeru, zkopírujte odkaz na statistiku zobrazení a vložte jej do svého prohlížeče. Uvidíte seznam všech IP adres, které přistupovaly k odkazu, odkud pocházejí a případně jaký prohlížeč používají.
Jak zjistit motherboard v PC? Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter].

Jak zjistit typ procesoru?

Stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + ESC otevřete Správce úloh. Vyberte kartu výkon a podívejte se, kolik jader a logických procesorů váš počítač používá. Jak zjistit odkud je IP adresa? Jak zjistit IP adresu v lokální síti přes systémovou aplikaci Nastavení?

  1. Otevřeme systémovou aplikaci Nastavení;
  2. pokračujeme na kartu Síť a internet;
  3. vybereme druh aktuálního připojení (Wi-Fi či Ethernet);
  4. vybereme aktivní síť;
  5. dole v údajích připojené síti vyhledáme údaje: Adresa IPv6 a. Adresa IPv4.

Jak zjistit IP adresu uživatele?

Zjištění lokální IP adresy pomocí příkazového řádku

Nejprve otevřete nabídku Start a do vyhledávacího pole napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. Zobrazí se vám výpis síťové karty, přičemž řádek s označením IPv4 Address je vaše lokální IP adresa.
Tak jak zjistit ip adresu komu patří? A nemá tedy ani smysl zkoušet zjistit komu patří ani kde se necházejí. Vhodné zmínit je to, že „jedna“ konkrétní IP adresa vlastně nemůže nikomu patřit. IP adresy vlastní IANA (International Assigned Numbers Authority) a tak je pak přiděluje k užívání dalším organizacím.

Podle toho, jak zjistit výrobní číslo počítače?

Do vyhledávacího pole systému Windows v levém dolním rohu obrazovky zadejte výraz cmd a v seznamu výsledků vyberte položku Příkazový řádek. Do okna příkazového řádku zadejte příkaz wmic bios get serialnumber a stiskněte klávesu Enter. Zobrazí se výrobní číslo (sériové číslo), jak je znázorněno na obrázku níže.

By Andrej Scheff

Jak zmenit nazev zarizeni windows 10? :: Jak změnit nastavení prohlížeče?
Užitečné odkazy