Domovská stránka > K > Kde Se Využívají Databáze?

Kde se využívají databáze?

Databáze (z anglického data base, základna pro data) je propracovaný softwarový systém pro ukládání dat a jejich následné zpracování. Na internetu se databáze používají při programování webových aplikací.

Přečtěte si více

Co to znamená entita?

Entita je libovolný objekt (osoba, zvíře, věc či jev) reálného světa, který je zachycen v datovém modelu. Entita musí být rozlišitelná od ostatních entit a existovat nezávisle na nich. V programování je entita nejčastěji reprezentována třídou. Co je to entita? Entita (z latinského entitas, ens – bytost, jsoucí) může být: entita (informatika) – jakákoliv přesně definovaná množina dat. HTML entita.

Jak se zbavit entity?

Jsou lidé, kteří umí z druhých entity sejmout a také to dělají. Zní to jako ideální řešení. Přechodně to může fungovat, NICMÉNĚ dokud se budete potýkat s energií, která je na počátku přilákala, jednoduše k sobě přitáhnete další entitu a pak další a další, DOKUD neuvolníte své pouto k emocím, které je drží uvnitř. Co je to primární klíč? Primární klíč je pole nebo sada polí s hodnotami, které jsou v rámci tabulky jedinečné. Hodnoty klíče se dají použít k odkazování na celé záznamy, protože každý záznam má jinou hodnotu klíče. Každá tabulka může mít jenom jeden primární klíč.

Tak jak funguje a co umožňuje relační databáze?

Jedná se o atribut nebo skupinu atributů, které umožní identifikovat, které záznamy z různých tabulek spolu souvisejí. Tímto způsobem se tabulky vzájemně propojují. Vazba mezi tabulkami může být realizována několika způsoby. Záleží, jak jsou informace v jedné tabulce vztaženy k informacím v jiné tabulce. Které formáty firmy využívají při tvoření databázi? Populárním formátem pro ukládání dat je též XML, který umožňuje používat složité vnořené datové struktury, které data prezentují. XML je postupně nahrazován formátem JSON, YAML i dalšími strukturovanými textovými formáty.

Jak funguje MySQL?

MySQL je systém open Source databází (RDBMS).

Je založený na strukturovaném dotazovacím jazyce (SQL). MySQL běží prakticky na všech platformách včetně Linux, UNIX a Windows. Přestože je MySQL použitelný v celé řadě projektů, je nejčastěji spojován s databázemi a online prezentací.
Jak nastavit MySQL? Přihlaste se do Zákaznického centra. Zvolte hosting, na kterém je databáze založená (Služby / Hosting a servery / Virtuální servery). V Detailu serveru klikněte v kategorii Databáze MySQL na tlačítko Nastavení. Klikněte ještě na možnost Změna hesla a zobrazí se Formulář pro zadání hesla nového.

Může se také zeptat, co je parcialita?

Parciální (lat. partialis) znamená částečný, dílčí; opak: totální, úplný.

By Hungarian Franciosa

Co to je informace? :: Co je portu CZ?
Užitečné odkazy