Domovská stránka > J > Jaké Je Nejrychlejší Zvíře Na Zemi?

Jaké je nejrychlejší zvíře na Zemi?

Gepard štíhlý (Acinonyx jubatus) je kočkovitá šelma, známá jako nejrychlejší suchozemské zvíře. Je to štíhlé dlouhonohé zvíře se žlutavým, černě skvrnitým kožichem. Žije především na savanách Afriky, malá populace přežívá i v Asii. Může vyvinout rychlost okolo 100 km/h a vyniká především ve schopnosti měnit akceleraci.

Přečtěte si více

Kdo je nejsilnější zvíře?

Chrobák. Nejsilnějším tvorem na Zemi je kolem 1 cm dlouhý rohatý chrobák, který vzácně žije i u nás. Poradí si s nákladem až 1141krát těžším než je on sám. Stejně silný člověk by zvedl lokomotivu! Jaké zvíře běhá nejrychleji ze všech živočichů? Rychlost: 120 km/h

Gepard je považován za nejrychlejší suchozemské zvíře. Dosáhnout extrémní rychlosti mu přitom umožňuje jeho unikátní anatomie. Má neobyčejně ohebnou páteř, která při běhu pracuje podobně jako pružina.

Když to vezmeme v úvahu, jaké zvíře je nejpomalejší?

Vůbec nejpomalejším savcem ze všech je živočich s příznačným názvem lenochod tříprstý (Bradypus tridactylus), který žije v tropických oblastech Jižní Ameriky. Kdybyste ho potkali na zemi, museli byste se hodně snažit, abyste ním dokázali „držet“ krok. Pohybuje se totiž průměrnou rychlostí 0,11 – 0,16 km/h (tj. Můžete se také zeptat, který pes je nejrychlejší? Chrt Greyhound se při závodu téměř nedotýká země, proto se mu právem říká létající pes. Je to nejrychlejší pes a předhoní ho pouze gepard. Když tento chrt běží, dělá pětimetrové skoky. A to hned čtyři za vteřinu.

Jak rychlý je gepard?

Největší rychlost, jíž tam během desítek pozorování gepard dosáhl, byla „jen“ 96 km/h. Na tuto rychlost dokáže zrychlit za pouhé tři sekundy. Gepardí sprint má ale značnou nevýhodu – spotřebovává příliš energie a šelma v něm tedy vydrží jen necelých 60 sekund. Kdo je největší predátor na světě? Predátor žijící u Austrálie měří až 120 metrů Vědci zkoumající hlubiny oceánu u australského pobřeží objevili přibližně třicet neznámých druhů. Mezi nimi je i zřejmě největší tvor na Zemi.

Které zvíře je nejvíc nebezpečné?

Ano, nejnebezpečnějšími zvířaty světa jsou komáři. Jejich bodavě sací ústní ústrojí samo o sobě samozřejmě člověka nezahubí. Může však na něj přenést tropické smrtelné nemoci, především malárii a horečku dengue. Komáři žijí na všech kontinentech kromě Antarktidy a ročně způsobí asi 750 000 úmrtí. Které zvíře je nejagresivnější? Hroší jsou nejagresivnější zejména, když jsou v okolí mláďata dobytka a udělají cokoli, aby ochránili své mladé (i bez přímého útoku na ně). Finální tah: Nejenže jsou hroši extrémně silní, ale jsou i mnohem rychlejší než je člověk - na kratší vzdálenosti.

Co je nejrychlejší věc na světě?

Podle zoologů je gepard nejrychlejší savec planety Země.

By Cristal Berkebile

Jakou rychlosti se pohybuje nejrychlejší plž? :: Jaké je nejkratší české slovo?
Užitečné odkazy