Domovská stránka > J > Jaké Zvíře Je Nejvyšší?

Jaké zvíře je nejvyšší?

Na souši je největším savcem a také největším suchozemským zvířetem současnosti slon africký (Loxodonta africana) s maximální zjištěnou hmotností 12,2 tuny a výškou rovných 4 metrů v kohoutku. Ještě vyšší je žirafa (Giraffa camelopardalis), jejíž rekordní změřený jedinec čněl do výše 5,87 metru.

Přečtěte si více

Které zvíře je nejsilnější?

Nejsilnější suchozemské zvíře na světě – slon – unese pouze 1,7násobek. Ale celkově unese až 270 kilogramů. Gorily unesou až 10násobek, a orel korunkatý až 4násobek. Kdo je největší savec? Bělozubka je tedy nejmenším savcem, největším je plejtvák obrovský, který může vážit až 190 tun. Ze suchozemských savců je největší slon africký, vážící až 6 tun, největší známý jedinec vážil 13 tun.

Když to vezmeme v úvahu, jaké je nejtěžší suchozemské zvíře a kolik váží?

Nejtěžším suchozemským savcem je dnes bezesporu slon africký (Loxodonta africana). Dospělí samci váží 5,5–6,0 tun. Hned za ním následuje slon indický (Elephas maximus). Samec chovaný v Mysore (Indie, jižně od města Bangalore v jižním cípu poloostrova) vážil 6 198 kg a měřil na výšku 3,1 m. Pokud jde o to, jaké je největší suchozemské zvíře na světě? Slon africký (Loxodonta africana) je savec z řádu chobotnatců (Proboscidea). Je to největší suchozemský savec, který dorůstá výšky až 4 m.

Když to vezmeme v úvahu, které zvíře je nejrychlejší na světě?

Díky dokonalé aerodynamické stavbě těla se sokol stěhovavý pyšní titulem nejrychlejšího tvora na světě. Při střemhlavém letu mu byla naměřena rychlost 389 km za hodinu. Díky této rychlosti loví pouze ptáky v letu. Sokol stěhovavý je v ČR velmi vzácný. Tak jaké je nejchytřejší zvíře na světě? DELFÍN SKÁKAVÝ

Delfíni společně loví rafinovanými technikami, spolupracují s jinými živočichy i lidmi a zřejmě si i uvědomují, co znamenají čísla. Vědci také tvrdí, že si delfíni uvědomují svou osobnost. V jejich ultrazvukové konverzaci rozeznali, že se jednotlivci oslovují jiným pískotem, jako by každý měl své jméno.

Jaké je nejjedovatější zvíře na světě?

Nevelká medúze podobná čtyřhranka Fleckerova (Chironex fleckeri) z vod při severoaustralském pobřeží je mnohými zoology považována za nejjedovatějšího živočicha světa. Poleptání jejími žahavými vlákny je nesmírně bolestivé a způsobuje ochrnutí a šok, který může vést až k smrti. Podle toho, jaké je nejhloupější zvíře na světě? Lenochodi považují své končetiny za větve stromů. Proč jsou považováni za hloupé: Nikdy se nenaučili vylučovat ve větvích, proto jednou týdně (až měsíčně) sestoupí k úpatí stromů, aby vykonali potřebu. Po zemi se spíše vlečou, než chodí.

Také, jaké zvíře je nejvzácnější?

Nejvzácnějším savcem světa je jednorohý nosorožec jávský (Rhinoceros sondaicus). V kohoutku je vysoký asi 1,5 m a váží 1,4 tun. Populace, tohoto dříve běžně rozšířeného druhu, klesla koncem 20. st.

By Joana Lope

Jaké je nejpomalejší zvíře na světě? :: Jak je staré klínové písmo?
Užitečné odkazy