Domovská stránka > J > Jakou Rychlosti Se Pohybuje Nejrychlejší Plž?

Jakou rychlosti se pohybuje nejrychlejší plž?

V Long Key Fishing Camp na Floridě byla provedena série pokusů, při kterých bylo změřeno, že plachet- ník urazí vzdálenost sta yardů (91,4 metru) za rovné tři vteřiny. To odpo- vídá úctyhodné rychlosti 109 km/h.

Přečtěte si více

Jaké je nejtěžší zvíře na světě?

Plejtvák obrovský dorůstá maximální délky asi 30,5 až 33,6 metru a váží až kolem 190 tun. Delší tak byli pouze někteří druhohorní sauropodní dinosauři, nebyli ale tak těžcí (hmotnost největších zřejmě nepřesahovala asi 80 až 120 tun). Podle toho, jaké je nejjedovatější zvíře na světě? Nevelká medúze podobná čtyřhranka Fleckerova (Chironex fleckeri) z vod při severoaustralském pobřeží je mnohými zoology považována za nejjedovatějšího živočicha světa. Poleptání jejími žahavými vlákny je nesmírně bolestivé a způsobuje ochrnutí a šok, který může vést až k smrti.

Podle toho, kdo je rychlejší puma nebo gepard?

Ani fenomenální Jamajčan by se ovšem nemohl měřit s rekordmanem zvířecí říše. Nejrychlejším suchozemským obratlovcem na kratší vzdálenosti je africká kočkovitá šelma gepard (Acinonyx jubatus), jenž dosahuje údajně rychlosti až kolem 115 km/h (v zajetí se přesným měřením tak vysoké hodnoty nepotvrdily). Jaké je nejmenší zvíře na světě? Bělozubka nejmenší (Suncus etruscus) je savec z čeledi rejskovitých. Jde o nejmenšího známého savce podle hmotnosti. Nejmenší podle délky těla je netopýrek thajský (Craseonycteris thonglongyai).

Jakou rychlostí dokáže běžet pes?

V roce 1996 Guinnessova kniha světových rekordů jako nejrychlejšího psa uvedla chrta plemene saluki, který dosáhl rychlosti 68,8 km/h. Jakou rychlostí běží pes? Greyhound je nejrychlejší pes na světě s maximální rychlostí až 45 mph. Greyhound je nejrychlejší pes na světě s maximální rychlostí až 45 mph. Usain Bolt v Berlíně dosáhl nejrychlejší lidské běžecké rychlosti 27.8 mph, zatímco o plemeni chrtů je známo, že běží rychlostí až 45 mph.

Jak rychle bezi border kolie?

border kolie. Plemeno původem ze Spojeného království bylo vyšlechtěno k nahánění ovčích stád. Vzhledem k účelu, ke kterému byla border kolie šlechtěna, se jedná o velmi temperamentní, rychlé, hbité, aktivní a pracovité plemeno, které je schopné dosáhnout rychlosti až 48 km/h. Co je nejrychlejší auto na světě? Na kalifornské dragsterové trati Famoso Raceway, před zraky a stopkami tamějších komisařů, a ve spolupráci s odborníky z firmy DragTimes, ustavil Rimac Nevera nový světový rekord. Čtvrt míle zajel za 8,582 sekundy. Stal se tak oficiálně nejrychlejším produkčním autem planety.

Čím se živí gepard?

Gepardi jsou masožravci, nejčastěji loví potravu o hmotnosti do 40 kg, jako jsou gazely, impaly a mláďata i dospělci velkých savců (pakoňů, zeber).

By Wasson Ruttan

Jak je staré klínové písmo? :: Jaké je nejrychlejší zvíře na Zemi?
Užitečné odkazy