Domovská stránka > J > Jaké Je Nejkratší České Slovo?

Jaké je nejkratší české slovo?

To pětatřicetipísmenové slovo je nejnezpravděpodobnostňovávatelnějšími a sto s šestatřiceti písmeny je nejnezdevětadevadesáteronásobitelnějšími."

Přečtěte si více

Na jaké písmeno je nejvíce slov?

Nejvíce českých slov, přes 23 %, končí na písmeno ‚i'. Dalšími písmeny v pořadí jsou ý, a, í, t, k, ě, o, v, n, l. Jen v 399 případech ze vzorku 193 000 slov končí na písmeno ‚h' (např. hloh, roh, stoh). Jaké je nejpoužívanější české slovo? Žebříček nejpoužívanějších slov hovorové češtiny vedou následující slova: ten, bejt, a, že, já, mít, no, v, na, jako. Dobře se umístila i další: teda, prostě, voni a další. Našel jsem na webu nejfrekventovanější slova v českém jazyce. Prý ten a bejt a spojky, zájmena, předložky a pomocná slovesa - všechno bez významu.

Jaký je nejdelší slovo na světě?

Pokud bychom chemický strukturní název (IUPAC) titinu považovali za slovo, zřejmě by to bylo vůbec nejdelší známé slovo (má 189 819 písmen). Co to znamená slovo? Slovo je skupina hlásek tvořící ustálený celek a mající určitý ustálený význam, je označované za jednotku slovní zásoby.

Pokud jde o to, jaké je nejdelší německé slovo?

Oficiálně nejdelším německým slovem, které ve slovníku Duden figuruje, je tak slovo o 36 písmenech: Kraftfahrzeug-Haftpflichtversicherung (povinné ručení motorových vozidel). A další otázka, jaké je nejdelší anglické slovo? Nejdelší české slovo (nejneobhospodařovávatelnějšími) má 30 písmen, nejdelší anglické slovo (pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis) jich má ještě o patnáct více. Nejmenší slovní zásobu má jazyk Taki Taki, a to 340 slov.

Co zacina na u?

Výrazy a slova začínající na u, které by vás mohly zajímat

  • upgradovat.
  • upgrade.
  • upjatý
  • ufo.
  • unylý
  • uran.
  • utopie.
  • usurpátor.
Můžete se také zeptat, kolik slov začíná na a? Našli jsme pro vás 2.696 slov, která všechna začínají na písmeno a. To je pořádná porce slov.

Lidé se také ptají, jak stary je český jazyk?

Čeština se vyvinula ze západních nářečí praslovanštiny na konci 10. století. Je částečně ovlivněná latinou a němčinou.

By Gussman Yournet

Jaké je nejrychlejší zvíře na Zemi? :: Jaké znamení je tvrdohlavé?
Užitečné odkazy