Domovská stránka > J > Jaké Je Nejpomalejší Zvíře Na Světě?

Jaké je nejpomalejší zvíře na světě?

Vůbec nejpomalejším savcem ze všech je živočich s příznačným názvem lenochod tříprstý (Bradypus tridactylus), který žije v tropických oblastech Jižní Ameriky.

Přečtěte si více

Jaký byl největší tvor který kdy žil na planetě Zemi?

Paleontologové objevili na jihozápadě Skotska kosti pravěkého Ichtyosaura. Vodní živočich připomínající stavbou těla delfína žil před 205 miliony lety a měřil šestadvacet metrů – tedy téměř stejně jako plejtvák obrovský. Ten je přitom pokládaný za největšího tvora, který kdy obýval planetu Zemi. Kdo má nejvíc zubů? KTERÉ ZVÍŘE MÁ NEJVÍCE ZUBŮ, Je to žralok. Lovec z mořských hlubin jich použije za svůj život několik desítek tisíc.

Jaké zvíře váží tunu?

Plejtvák obrovský je největším zvířetem, které kdy obývalo planetu Zemi. Žije ve všech světových oceánech. Co do hmotnosti je především nejtěžším živočichem všech dob, na délku jej v minulosti zřejmě trumfli někteří druhohorní dinosauři. Jen jeho jazyk váží asi 4 tuny, tedy jako dospělý slon. Kteří kytovci se živí planktonem? Jsou to masožravci, živí se tedy hlavně rybami. Uveďte příklady těch kytovců, kteří se živí planktonem, a těch, kteří se živí dravě. Živící se planktonem: plejtvák obrovský, velryba grónská. Živící se dravě: vorvaň tuponosý, delfín obecný.

Kolik je plejtváků?

Předpokládá se, že ve světových oceánech je už pouhých 25 000 zvířat. Na samý pokraj vyhubení se dostaly kvůli neúprosnému lovu, který se vymkl kontrole. Plejtvák obrovský neboli modrá velryba je největším žijícím živočichem, jaké kdy na planetě žilo. Dorůstá délky až 30 metrů a dosahuje váhy až 200 tun. Které zvíře se dožívá nejvyššího věku? Antarktická houba Cinachyra Antarctica se dožila 1550 let, škeble Arctica Islandica více než 400 let. Nejdéle žijícím obratlovcem je želva obrovská, která se dožívá více než 200 let. Nejdéle žijícím savcem je velryba grónská (až 200 let). Dlouhověký je i slon, který se dožívá až 70 let.

Můžete se také zeptat, jak se jmenuje mládě slona?

Podle pozorování chovatelů je slůně vitální, samice Kali o něj starostlivě pečuje. „Je to sameček, je zdravý a aktivní. Samice Kali se od prvních okamžiků projevuje jako starostlivá matka, do péče o mládě se skvěle zapojila také slonice Zola. Kdo vede stádo slonů? Sloni jsou dlouhověká, velice inteligentní zvířata s věhlasnou pamětí a vzájemnými pouty, která trvají často celý život. Jejich společenské uspořádání patří mezi savci k nejsložitějším. Stádo slonic vede starší samice, která už mnoho zažila – matriarcha.

Který pes je nejrychlejší?

Chrt Greyhound se při závodu téměř nedotýká země, proto se mu právem říká létající pes. Je to nejrychlejší pes a předhoní ho pouze gepard. Když tento chrt běží, dělá pětimetrové skoky. A to hned čtyři za vteřinu.

By Anabelle

Kolik je českých příjmení? :: Jaké zvíře je nejvyšší?
Užitečné odkazy