Domovská stránka > J > Jaké Zemi Vznikl Vůbec První Počítačový Vir?

Jaké zemi vznikl vůbec první počítačový vir?

První počítačový virus vyvinuli v lednu 1986 v Pákistánu bratři Basit Farooq Alvi a Amjad Farooq Alvi, kteří vlastnili softwarovou firmu. Vir neměl nijak škodit. Právě naopak. Původně byl navržený tak, aby bratry chránil před nelegálními kopiemi jejich softwaru na disketách.

Přečtěte si více

Co jsou to Makroviry?

Makroviry jsou specifickou skupinou virů, která se šíří prostřednictvím dokumentu, nikoliv prostřednictvím programů jako "klasické viry". Makroviry využívají toho, že dokumenty určitého formátu mohou obsahovat kód, který je spuštěn při práci s dokumentem a který může být virem infikován. Co znamená worm? Anglický termín worm (přeloženo do češtiny jako počítačový červ) je vysoce nebezpečný a samostatně spustitelný program.

Co to je worm?

Počítačový červ (worm) je jistým druhem počítačového viru. Jedná se o škodlivý kód, jehož cíl je stejný jako u počítačových virů – poškození uživatele, resp. jeho dat. Od počítačového viru se liší zejména formou, jakou se šíří. Lidé se také ptají, co je to počítač? Počítač je zařízení sloužící k automatizovanému výpočetnímu zpracování informace – vykonává programové instrukce a zpracovává data. Zpracovává symboly podle předem určeného postupu, rychle a přesně provádí složité operace a je schopen číst, zpracovávat a ukládat velké množství symbolů (dat).

Jak se zbavit adenovirů?

Terapie: Proti adenovirům neexistuje účinná léčba, a terapie je ve většině případů pouze podpůrná a symptomatická. V případě, že máme podezření na bakteriální superinfekci (nasednutí bakteriální infekce na sliznici oslabenou virovým zánětem), pak aplikujeme antibiotika. Když to vezmeme v úvahu, co je to virové onemocnění? Virové onemocnění či viróza je choroba způsobená působením patogenních virů. Viry mohou napadat jak živočichy (včetně člověka) tak rostliny, některé napadají i bakterie.

Také, jak vzniká virus?

Viry nemají vlastní metabolismus a k rozmnožování potřebují hostitelskou buňku, která jim poskytne enzymy a stavební látky potřebné k tvorbě nových virionů vnitrobuněční parazité. Vir se naváže na specifickou povrchovou strukturu hostitele, která slouží jako receptor. Jak poznat malware? Malware je možné detekovat specializovaným antimalwarovým softwarem, pro který se v našich končinách vžilo označení antivirus. Např. operační systém Windows, jakožto historicky nejčastější cíl malwarových útoků, má antivirový software Windows Defender předinstalovaný.

Čím se živí bakterie?

Bakterie jsou vysoce adaptabilní. Uplatňují se jako dekompozitoři v procesu recyklace látek v přírodě. Živí se produkty rozpadu a mrtvou organickou hmotou. Jako paraziti mohou vyvolávat infekční onemocnění rostlin a živočichů.

By Bennion Cherchio

Co je to periodická tabulka? :: Jaké jsou počítačové viry?
Užitečné odkazy