Domovská stránka > J > Jaká Jsou Rizika Sociálních Sítí?

Jaká jsou rizika sociálních sítí?

Nesdílejte fotografie svých dětí

Zatímco pro vás a vaše přátele je to roztomile srandovní fotka, váš potomek to za pár let může vnímat jinak. Tím spíš, když na fotku narazí jeho spolužáci. Na sociální sítě pak rozhodně nepatří nejen nahaté děti, ale i jakákoliv fotka, kde se děti nacházejí v choulostivých pozicích.

Přečtěte si více

Jaké jsou výhody sociálních sítí?

Výhody sociálních sítí

Snadné a efektivní sdílení informací. Propojovat obsah z celého webu a tedy i získávat informace mimo sociální síť. Není potřeba brouzdat po webu a hledat, co zajímavého se kde událo.
Jaké jsou nevýhody sociálních sítí? Sociální sítě - nevýhody

  • Odvádějí pozornost.
  • Fake news.
  • Problémy s ochranou osobních údajů
  • Sociální nerovnováha.
  • Offline komunikace vymírá
  • Zdravotní dopady.
  • Závislost.
  • Negativní odezva.

Když to vezmeme v úvahu, jaká jsou rizika počítačových sítí?

Časté je především vytváření falešných účtů oběti na sociálních sítích s jasným cílem oběť zesměšnit či jinak veřejně ponížit. Pachatel může také na vlastním účtu zveřejňovat texty a obrázky poškozující oběť. Co zpusobuji sociální sítě? Facebook, Instagram a další sociální sítě jsou v posledních týdnech mnohdy tím jediným, co nás spojuje s rodinou, přáteli a známými. Lajkování a sdílení hezkých vzpomínek i fotek z bytu nám nahrazují mezilidský kontakt. Buďme ale opatrní.

Jak bezpečně používat sociální sítě?

10 tipů pro bezpečné sociální sítě

  1. Nastavte si silné heslo.
  2. Nastavte si dvoufázové ověření.
  3. Neuvádějte veřejně své telefonní číslo, e-mail nebo adresu.
  4. Nevěřte všemu, co na sociálních sítích objevíte.
  5. Pozor na příliš výhodné nabídky.
V čem Instagram pomáhá? Můžete se spojit s kýmkoliv a téměř odkudkoliv, sdílet myšlenky, inspirovat, nechat si poradit vašimi přáteli a odborníky a učit se. Výborně se zde také tvoří nejrůznější komunity, a to třeba pomocí skupin na Facebooku.

Můžete se také zeptat, jaké jsou sociální sítě?

Sociálních sítí je po světě mnoho. Nejznámější sociální sítě jsou Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn a TikTok. Nejrozšířenější a zároveň nejpopulárnější sociální sítí na světě je jednoznačně Facebook. Facebook používá každý měsíc cca 2,5 miliardy lidí po celém světě. V Česku má Facebook téměř polovina obyvatel. Co všechno jsou sociální sítě? Sociální síť (z angl. social network nebo community network) v rámci pojmů virtuálního světa můžeme definovat jako online službu, která na základě registrace umožní vytvořit profil uživatele, pod kterým lze tuto službu využívat zejména ke komunikaci, sdílení informací, fotografií, videa atd.

Co Nedelat na internetu?

Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární e-maily. Nedomlouvej si schůzku po internetu, aniž bys o tom řekl alespoň jednomu z rodičů. Pokud Tě nějaký obrázek nebo e-mail šokuje, okamžitě opusť webovou stránku. Svěř se dospělému, pokud Tě internet vyděsí nebo přivede do rozpaků.

By Naomi

Proč je internet nebezpečný? :: Jak se určují přivlastňovací přídavná jména?
Užitečné odkazy