Domovská stránka > J > Jak Sdílet Externí Disk V Síti?

Jak sdílet externí disk v síti?

Ačkoli se může na první pohled zdát připojení externího disku ke směrovači obtížné, opak je pravdou – sdílení dat zvládne i začátečník. Nejprve připojte USB disk, který chcete sdílet na síti, do USB portu svého směrovače. Nezáleží na tom, zda je to obyčejný flash disk či klasický externí disk – připojit můžete obojí.

Přečtěte si více

Jak odstranit umístění v síti?

Klikněte na ikonu v části Zobrazit aktivní sítě. Otevře se okno Nastavit vlastnosti sítě. Zde můžete přejmenovat síťové připojení nebo změnit jeho ikonu. Potřebujete-li odstranit nebo sloučit umístění v síti, klikněte na odkaz „Sloučit nebo odstranit umístění v síti“ v levé dolní části obrazovky. Jak nastavit bezdratove pripojeni? Klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu bezdrátového připojení, klikněte na možnost Otevřít Centrum síťových připojení a sdílení, klikněte na možnost Nastavit nové připojení nebo síť a poté vyberte možnost Ručně připojit k bezdrátové síti.

Jaký síťový disk?

Jaké síťové uložiště NAS vybrat dle srovnání

  • Vítěz srovnání Síťová úložiště NAS. Doporučujeme. Synology DiskStation DS920+ Orientační cena 15 000 Kč
  • Nejlepší poměr cena/výkon. Síťová úložiště NAS. Doporučujeme. Synology DiskStation DS218play.
  • Pro nenáročné Síťová úložiště NAS. Doporučujeme. WD My Cloud EX2 Ultra.
Může se také zeptat, jaké je nejlepší datové úložiště? Pozice pro disky

Protože NAS je datové úložiště na síti, musí obsahovat disky, na něž bude možné data ukládat. A protože se má na takové úložiště něco vejít, mělo by těch disků mít hned několik. Nejčastějšími konfiguracemi jsou NAS se dvěma nebo čtyřmi pozicemi, může jich ale být i mnohem víc, třeba třicet.

Jak udělat z externího disku Síťový?

Avsak dve periferie (ten usb/eth adapter, a usb-disk) nemozes priamo prepojit. Kup si inu krabicku na disk, taku ktora ma aj eth-konektor (a je pochopitelne drahsia). Pripadne si kup router s usb-portom, tam mozes pripojit usb-kluc alebo usb-stick a urobit z neho zdielany disk. Jak si vytvořit úložiště? Přejděte na hlavní panel, do vyhledávacího pole zadejte prostory úložišť a ve výsledcích hledání vyberte Prostory úložišť. Vyberte Vytvořit nový fond a prostor úložiště. Vyberte jednotky, které chcete přidat do nového prostoru úložiště, a pak vyberte Vytvořit fond.

Může se také zeptat, jak vytvořit domácí nas?

Domácí datové úložiště aneb stavíme domácí NAS

  1. Ujistěte se, že váš NAS domácí server již má pevný disk.
  2. Připojte domácí server do elektřiny a k vašemu routeru či modemu.
  3. Zapněte NAS, propojte ho ethernetovým kabelem s routerem a na počítači otevřete adresu webového rozhraní (naleznete ji v návodu nebo na zařízení).
A další otázka, jak spustit ftp? Spouští se shodně příkazem mc.
  1. Pro připojení k FTP stiskněte F9 a vyberte preferovanou stranu souborového průzkumníku, kde se webové rozhraní otevře.
  2. Vyberte FTP spojení.
  3. Jako Jméno počítače uveďte ve formátu jméno@adresa své uživatelské jméno a adresu FTP serveru / IP adresu.
  4. Napište heslo.

Můžete se také zeptat, jak se připojit na nas?

Pokud vše běží správně, stačí už jen připojit síťový kabel k NAS serveru, jeho druhý konec patří do LAN portu routeru, případně switche. Pozor, nespleťte si síťový konektor LAN se zdířkou WAN – ta slouží k přivedení internetu do vaší sítě.

By Antonie Bywaters

Co určuje maska podsítě? :: Jak se připojit k síťovému disku?
Užitečné odkazy