Domovská stránka > N > Na Co Si Dát Pozor Na Sociálních Sítích?

Na co si dát pozor na sociálních sítích?

Hoaxy a kyberšikana. Další záludností sociálních sítí je snadné šíření nepravdivých informací. V tomto směru pak vyniká především šíření tzv. hoaxů (poplašná zpráva, obvykle vymyšlená tak, aby působila dojmem, že se něco takového mohlo stát).

Přečtěte si více

Také, co je podmínkou užívání sociálních síti?

Prakticky každé užívání sociální sítě zpravidla obnáší sdělování a sdílení osobních údajů, myšlenek, zážitků a dalších informací udržujících dobré vztahy s přáteli. Je ale třeba si uvědomit, že vše to, co se na internetu zveřejní, již povětšinou nelze vzít zpět. Jak se chovat na sociálních sítích? 9 tipů, jak používat sociální sítě bezpečně

  1. Zvolte si bezpečné heslo.
  2. Vybírejte si pečlivě své přátele.
  3. Rozmýšlejte, kdo může vidět vaše příspěvky.
  4. Čísla na Facebook nepatří
  5. Soudnost především.
  6. Odjezd na dovolenou si žádá mimořádná opatření
  7. Chovejte se slušně a to samé vyžadujte i po ostatních.
  8. Reportuje.

Co nedávat na sociální sítě?

Nedávejte na sociální sítě nesmysly a nevhodné fotky. Dvakrát si rozmyslete, co na internet dáváte, píšete, a jaké to může mít důsledky, než to uděláte. Nenechte se strhnout trendy a těmito lidmi. Nebyli byste o nic lepší jak lidi, co to tam dávají. Kdo zalozil FB? Meta Platforms/ZakladateléPrezidentem firmy je Mark Zuckerberg, který Facebook také v roce 2004 založil. V roce 2003 vytvořil Zuckerberg ještě jako harvardský student psychologie a zdatný programátor několik internetových stránek, mj.

Může se také zeptat, co to je facebook?

Facebook je podle Wikipedie systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování vztahů a zábavě. Počet uživatelů Facebooku roste každým dnem o několik set, v Česku v nejbližší době oslavíme miliontého člena sítě. Kdy začal Facebook v ČR?

Meta
Typ stránkysociální síť
Registracepovinná
Dostupné jazyky84 jazyků včetně češtiny
Spuštěno4. února 2004

Kdy vznikly sociální sítě?

První sociální síť se objevila již v roce 1997.

Projekt Sixdegrees.com tehdy nabízel možnost vytvořit si profil a propojit se s přáteli. Služba sice svůj provoz ukončila v roce 2001, ale právě tyto funkce definovaly základ, který mají sociální sítě dodnes společný.
V čem Facebook pomáhá? Můžete se spojit s kýmkoliv a téměř odkudkoliv, sdílet myšlenky, inspirovat, nechat si poradit vašimi přáteli a odborníky a učit se. Výborně se zde také tvoří nejrůznější komunity, a to třeba pomocí skupin na Facebooku. Na sociálních sítích se většinou objeví nejnovější události z celého světa.

Jak nás ovlivňují sociální sítě?

Sociální sítě nás ovlivňují ve velké míře, mají vliv na duševní zdraví, způsob komunikace, sociální vztahy, chování. Jakým způsobem ovlivňují naši pozornost a paměť? Studie ukazuje, že media multitasking může být spojen se ztrátou pozornosti a zhoršenou pamětí.

By Joli Barone

Jak vznikl pojem sálové počítače? :: Co jsou to sociální media?
Užitečné odkazy