Domovská stránka > C > Co To Je Konfigurace Počítače?

Co to je konfigurace počítače?

Konfigurace je ve výpočetní technice souhrn parametrů a jejich hodnot, kterými se přizpůsobuje nastavení počítačového systému a jeho jednotlivých komponent požadovanému nasazení a použití. Konfiguraci lze rozdělit na konfiguraci operačního systému a konfiguraci jednotlivých softwarových komponent.

Přečtěte si více

Jak zjistit jaký mám počítač?

Klikněte na tlačítko Start a do pole pro vyhledávání zadejte Systémové informace. V seznamu výsledků vyhledávání klikněte v části Programy na položku Systémové informace, tím zobrazíte okno Systémové informace. V části Systém hledejte text Model:. Lidé se také ptají, co mám v pc za komponenty? Jinak stačí zmáčknout kombinaci kláves Windows+Pause Break. Tak zjistíš název procesoru a paměť. Nebo dej START - Spustit- napiš DXdiag a na první stránce máš taky psán Procesor a paměť. Po kliknutí na stránku druhou čili zobrazení máš pod položkou Název a Tip čipu údaje o grafické kartě.

Co to je hardware?

Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače, narozdíl od dat a programů označovaných jako software. Jsou to elektronické součástky, které jsou na základové jednotce, také nazývané základová deska, motherboard nebo mainboard. Bez hardwaru by počítač nefungoval. A další otázka, co to je konfigurace? Jako konfigurace se může označovat skladba počítače (harddisk, RAM, procesor, základní deska) se specifickým určením jednotlivých komponent. Obecněji pak je konfigurace synonymem nastavení (říkáme-li, že něco konfigurujeme, pak tedy měníme nastavení).

Jak zjistit motherboard v PC?

Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter]. Jak zjistit typ procesoru? Stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + ESC otevřete Správce úloh. Vyberte kartu výkon a podívejte se, kolik jader a logických procesorů váš počítač používá.

A další otázka, jak zjistit co mám za zdroj?

Re: Jak zjistim typ zdroje? Přesně tak, jen sundáš bočnici a měla by být vidět samolepka kde je uveden název a parametry zdroje. Jak zjistit co mám za Windows? Vyberte Start > Nastavení > Systém > O systému . V části Specifikace zařízení > Typ systému se podívejte, jestli máte 32bitovou nebo 64bitovou verzi Windows. V části Specifikace Windows zjistíte edici a verzi Windows spuštěnou na vašem zařízení.

Jak zjistit komponenty v PC Windows 10?

Jak zjistit informace o systému

  1. Do „černého okna“ napište SYSTEMINFO a stiskněte Enter.
  2. Vypíšou se vám informace o operačním systému i hardware. Z těch nejdůležitějších bych vybral tyto:
  3. Kdo chce vědět o svém počítači nebo notebook jestě více infomací, tomu doporučuji tyto diagnostické programy: HwInfo.

By Peony Hanauer

Jaký je rozdíl mezi IP adresou a doménou? :: Jak zjistit vsechny komponenty v PC?
Užitečné odkazy