Domovská stránka > C > Co Je Konfigurace Systému Windows?

Co je konfigurace systému Windows?

Nástroj Konfigurace systému (msconfig) je aplikační software společnosti Microsoft používaný ke změně nastavení konfigurace, například spuštění softwaru při startu systému Windows. Tento dokument vysvětluje, jak používat nástroj Konfigurace systému pro řešení potíží s počítačem.

Přečtěte si více

Jak oživit starý počítač?

Instalujeme nový systém na starý počítač

Vytvořený instalační disk vložíte do USB portu, spustíte počítač a vhodnou klávesou otevřete základní nastavení počítače, takzvaný BIOS - v případě našeho Aceru je to F2, ale může to být i F1, F10, DEL, nebo ESC. Zpravidla tato informace problikne při spuštění na obrazovce.
Jak odseknout počítač? Správce úloh napoví a pomůže. Najděte tu, která nereaguje, vyberte ji a klikněte na tlačítko Ukončit úlohu. Jakmile dojde k „odseknutí“, spusťte program znovu a pokračujte, kde jste skončili. Pokud PC znovu zamrzne, bude aplikace nadále představovat problém.

Lidé se také ptají, co dělat když mi nejde zapnout počítač?

Vyvolejte znovu činnost, při které přestane počítač reagovat. Jakmile počítač zamrzne, stiskněte a držte pravou klávesu CTRL + 2x po sobě stiskněte klávesu SCROLL LOCK . Dojde k vyvolání modré obrazovky (BSOD). Po následném restartování počítače naleznete soubor MEMORY. Jak spustit Obnovení systému z příkazové řádky? Stiskněte kombinaci kláves [Windows] + [R], do pole »Otevřít« napište příkaz »cmd« a stiskněte [Enter]. Otevře se okno příkazového řádku, do kterého napište příkaz »rstrui.exe« a opět stiskněte klávesu [Enter].

Jak vrátit zpět Windows?

Klikněte na tlačítko Start a zadejte „obnovení“. Vyberte možnost Možnosti obnovení (nastavení systému). V části Obnovení vyberte možnost Přejít zpátky k Windows [X], kde[X] je číslo předchozí verze Windows. Vyberte důvod návratu a poté klikněte na možnost Další. Jak se dostat do nouzového režimu ve Windows 10? Nouzový režim a další nastavení spouštění ve Windows 10

  1. Otevřete nastavení Obnovení.
  2. V části Spuštění s upřesněným nastavením vyberte Restartovat hned.
  3. Po restartování počítače na obrazovce Zvolte možnost vyberte Odstranit potíže > Upřesnit možnosti > Nastavení spouštění > Restartovat.

Jak se dostat z nouzového režimu Windows 10?

Jak „vypnout“ nouzový režim? Ke standardnímu režimu požívání Windows 10 se vrátíte jednoduše, nouzový režim se snáze „vypíná“ než zapíná. Jednoduše otevřete nabídku Start a v nabídce pro správu napájení klepněte na Restartovat. Počítač se zrestartuje a operační systém by se měl načíst již ve standardním režimu. Jak spustit nouzový režim v biosu? Tedy ihned po zmizení všech informačních výpisů BIOSU je potřeba zmáčknout klávesu F8, která vyvolá Rozšířené možnosti spuštění. Pokud nevíte, kdy přesně klávesu F8 zmáčknout, mačkejte jí opakovaně (cca co 1s) v celém průběhu spouštění počítače.

Pokud jde o to, jak dostat telefon z nouzového režimu?

Pokud chcete nouzový režim ukončit, stačí telefon restartovat. Při jeho opětovném spuštění pak nemačkejte ani nedržte žádné tlačítko. Telefon pak nastartuje do systému Android tak, jako obvykle.

By Davida

Jak skenovat na notebooku? :: Jak spustit Winre?
Užitečné odkazy