Domovská stránka > N > Na Jakém Principu Pracuje Dvd-Ram?

Na jakém principu pracuje DVD-RAM?

Fyzická datová struktura DVD-RAM je podobná jako u disket a pevných disků, jelikož ukládá data v soustředných kruzích. K diskům DVD-RAM může být přistupováno jako k běžnému pevnému disku a většinou není potřeba k přístupu speciálního softwaru.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, co je to dvd-r?

DVD-RW je přepisovatelný optický disk DVD, který je kapacitou v běžném formátu srovnatelný s médii DVD-R (přibližně 4485 MB). Formát byl vyvinut společností Pioneer v listopadu 1999 a byl schválen DVD Fórem. Jaká je kapacita jednovrstvého jednostranného disku DVD o průměru 12 cm? Jaká je skutečná kapacita jednovrstvých médií DVD? Ač se všude uvádí kapacita 4,7 GB, je datová kapacita médií DVD nižší (cca 4,38 GB). Filmový průmysl totiž počítá 1kB jako 1000 bajtů (B), zatímco v IT světě se za 1kB považuje zásadně 1024 bajtů (obdobně to platí i pro násobky, tedy MB i GB).

Jakou kapacitu má jednovrstvé jednostranné DVD?

V zásadě dělíme média DVD na jednostranná a oboustranná. Následující obrázek ukazuje řezy jednostrannými disky, DVD-5 (kapacita 4,7 GB) a DVD-9 (kapacita 8,54GB). DVD-5 je jednovrstvý disk (single layer), do této kategorie patří DVD-RAM, DVD±R a DVD±RW. Do kategorie disků DVD-9 dvouvrstvý (dual layer) patří DVD±R DL. Na jakém principu pracují CD a DVD mechaniky? Současné disky

Také základní princip uchovávání dat na těchto discích je stejný – mikroskopické drážky v záznamové vrstvě. Rozdíl je v tom, že s rostoucí datovou hustotou jsou i drážky menší a blíže u sebe. CD také měla datovou a reflexní vrstvu na horní straně disku.

Jak funguje DVD?

Disky DVD mají průměr 120 mm a jsou 1,2 mm silná. Data se ukládají pod povrch do jedné nebo dvou vrstev ve stopě tvaru spirály (jako CD). Pro čtení dat se používá laserové světlo s vlnovou délkou 660 nm, tedy kratší než v případě CD; to také umožňuje jejich vyšší kapacitu. Jaký je rozdíl mezi DVD R a DVD R? Hlavním rozdílem je, že na disk DVD lze uložit mnohem více dat než na disk CD-ROM, CD-R nebo CD-RW. Disk DVD+R je zapisovatelný formát disk typu DVD podobný CD-R. Na disk DVD+R lze data zapsat pouze jednou a poté budou na disku trvale uložena. Na tento disk nelze data zapsat podruhé.

Můžete se také zeptat, co je to dvd mechanika?

Je to periferní zařízení na ukládání dat na optické disky. Některé mechaniky mohou jen číst z disku, ale většina mechanik umí čtení i zápis. Rekordéry se někdy nazývají vypalovací mechanika nebo zapisovací mechanika. Obecné prostředky a technologie zahrnuje rodiny obsahující CD, DVD, Blu-ray, HD DVD. Co znamená zkratka RW u optických disku? Média CD-RW (Compact Disk ReWritable) mají všechny vlastnosti jako CD-R, navíc však umožňují smazání jejich obsahu a nahrání nového. Počet takových přepisů (rewrite) se uvádí kolem 1000.

Jak je u DVD dosaženo vyšší kapacity disku než u CD?

Disky DVD mají průměr 120 mm a jsou 1,2 mm silná. Data se ukládají pod povrch do jedné nebo dvou vrstev ve stopě tvaru spirály (jako CD). Pro čtení dat se používá laserové světlo s vlnovou délkou 660 nm, tedy kratší než v případě CD; to je jeden z důvodů jejich vyšší kapacity.

By Ron

Jak velke uloziste iPhone? :: Jaké jsou optické mechaniky?
Užitečné odkazy