Domovská stránka > N > Na Jakém Principu Pracují Cd A Dvd Mechaniky?

Na jakém principu pracují CD a DVD mechaniky?

Současné disky

Také základní princip uchovávání dat na těchto discích je stejný – mikroskopické drážky v záznamové vrstvě. Rozdíl je v tom, že s rostoucí datovou hustotou jsou i drážky menší a blíže u sebe. CD také měla datovou a reflexní vrstvu na horní straně disku.

Přečtěte si více

Jak uzavřít DVD disk?

Vložte disk do mechaniky, otevřete průzkumníka > Tento počítač > mechanika DVD > a v nástrojové liště by měla být volba zavřít disk, zavřít relaci, dokončit vypalování - nebo podobně přiblblé označení. Jak opravit DVD disk? Metoda 2 Jak opravit poškrábaný disk DVD krémovým arašídovým máslem

  1. Nejdříve nejprve lžíce trochu másla a otřete ho o poškrábaný povrch.
  2. Jemně jej krouživými pohyby potřete od středu k okraji, aby zakryl celý povrch.
  3. Poté nastříkejte čistič oken nebo vodu na krytý povrch a pomocí hadříku jej očistěte.

Jak opravit poškrábané cédéčko?

Na poškrábané disky můžete použít také speciální pastu určenou přímo na opravy poškrábaných nosičů (nahrazuje zubní pastu). Většinou ji objevíte pod názvem CD/DVD repair kit a v balení najdete papírové ubrousky a obnovovací hmotu. Poškrábaná místa se hmotou jednoduše přetřou a nechají se zaschnout. Co dělat když se Poškrábaným CD? Vybereme zubní pastu bez mikrogranulí, tu nejlevnější, a potřeme jí poškrábané místo. Pasta je abrazivum, které vyhladí povrch tak, že odraz bude lámán zpět do čočky. Mírně vlhkým hadříkem pak povrch jemně přetřeme, abychom se zbavili veškeré hmoty.

Když to vezmeme v úvahu, jak vyčistit dvd disk?

Použijte utěrku z mikrovlákna a otírejte DVD zředěným alkoholem. NIKDY neotírejte disk v kruzích kolem středu. Otírejte vždy přímými tahy ve směru od středu disku směrem k vnějšímu okraji, mezi těmito tahy disk vždy trochu pootočte a otírejte znovu stejným způsobem. Jaká je přesná kapacita jednostranného jednovrstvého DVD disku? Kapacita média je 4,7 GB, tedy stejně jako u jednostranného a jednovrstvého DVD disku. Technologie DVD-R se teprve začíná prosazovat, vypalovací mechaniku nabízí např. firma Pioneer. U nás se zatím neprodává, ale v zahraničí přijde v přepočtu asi na 170000 Kč, médium asi na 1500 Kč.

Jakou kapacitu má jednovrstvé jednostranné DVD?

V zásadě dělíme média DVD na jednostranná a oboustranná. Následující obrázek ukazuje řezy jednostrannými disky, DVD-5 (kapacita 4,7 GB) a DVD-9 (kapacita 8,54GB). DVD-5 je jednovrstvý disk (single layer), do této kategorie patří DVD-RAM, DVD±R a DVD±RW. Do kategorie disků DVD-9 dvouvrstvý (dual layer) patří DVD±R DL. Co je to optický disk? Optický disk je paměťové médium diskového tvaru, které k záznamu nebo adresaci používá světelný paprsek laseru.

Co je to CD?

Kompaktní disk (obvykle nazývaný hovorově cédéčko podle zkratky anglického názvu compact disc; zřídka také podle anglického hláskování jako sídý) je optický disk určený pro ukládání digitálních dat.

By Arst

Jak poznáte zamilovaného může? :: Jaká je kapacita DVD?
Užitečné odkazy