Domovská stránka > J > Jaké Jsou Optické Mechaniky?

Jaké jsou optické mechaniky?

Obecné prostředky a technologie zahrnuje rodiny obsahující CD, DVD, Blu-ray, HD DVD. Samostatné nepočítačové optické mechaniky také existují, například populární CD přehrávače, DVD přehrávače, DVD rekordéry, ale ty nejsou zahrnuty v tomto článku. Optické mechaniky jsou většinou využívány k archivaci nebo výměně dat.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, co je optická mechanika v notebooku?

Optická mechanika slouží ke čtení nebo zápisu optických disků CD, DVD nebo moderních Blu-ray. Dnešní notebooky jí však již běžně vybavené nejsou. Co dělá CD-ROM? Médium CD-ROM vznikalo původně jako audio nosič a jeho autory byly firmy Philips a Sony. Jedná se o médium, které je určeno pouze ke čtení informací. Dovoluje uložení až 650 MB programů a dat. Na rozdíl od dříve uvedených diskových zařízení (pružné disky, pevné disky, ZIP disky, Magnetooptické disky apod.)

Co je CD RAM?

DVD-RAM (DVD–Random Access Memory) je digitální optický datový nosič. Je to jeden z typů DVD disku. DVD-RAM je libovolně přepisovatelné médium (lze přepsat 100 000krát u třírychlostních a 10 000krát u pětirychlostních) a dá se s ním pracovat stejným způsobem jako s pevným diskem. Lidé se také ptají, jak se jmenoval první český přehrávač cd? První přehrávač hudebních kompaktních disků se jmenoval Sony CDP-101 a funkčně se příliš nelišil od současných přehrávačů. Pro český socialistický trh byl důležitý přehrávač Tesla MC 900, který od roku 1985 licenčně z dovezených dílů montovali v továrně Tesly v Litovli - technicky šlo o přehrávač Philips CD204.

Kam Vytridit CD?

A jo, cédéčko se dá vyhodit do směsného odpadu, ale zkuste to vydržet, odložit ho k jinému odpadu určenému pro směsný dvůr a zavézt tam pak všecko naráz. Věřte mi, vaše oblíbený CD Britney Spears nebo Bon Jovi si důstojný pohřeb a další zpracování zaslouží. V jakém formátu je hudba na CD? Většina vypalovacího softwaru vytváří zvuková CD ze souborů WAV, proto musíme komprimované soubory do tohoto formátu nejprve převést čili dekódovat.

A další otázka, kde koupit prázdné cd?

Prázdná CD média | DATART. Co je to CD mechanika? Mechanika CD umožňuje počítači pracovat s disky CD, na kterých bývají uložena data. Některé mechaniky dovedou CD pouze číst a označujeme je jako mechaniky CD-ROM. Speciální mechaniky (známé jako "vypalovačky") dokáží na disky CD data i zaznamenat, nebo je přepsat novými.

Co je to Blu ray prehravac?

Blu-ray přehrávač funguje podobně jako klasický DVD přehrávač. Používá však modernější modrý laser, který dokáže přečíst mnohem hustěji zapsaná data. Právě díky tomu se na Blu-ray disky, přestože jsou k nerozeznání od DVD, vejde až pětkrát více informací. Konkrétně až 25 GB dat na jednu vrstvu.

By Coy

Na jakém principu pracuje DVD-RAM? :: Co je to CD-R?
Užitečné odkazy