Domovská stránka > C > Co Je Primární Server Dns?

Co je primární server DNS?

Množina autoritativních DNS serverů pro konkrétní doménu se často dělí na jeden primární a na jeden nebo více sekundárních. Primární server je hlavním nositelem informace, je to tedy místo, kde je hlavní úložiště dat a kde jeho administrátor provádí úpravy DNS.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak zjistit svoji ip adresu?

Najděte svou IP adresu v Windows

  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.
Pokud jde o to, co to je maska podsítě? Maska sítě je číslo, které v informatice popisuje rozdělení počítačové sítě do podsítí (anglicky subnets). Maska sítě zapsaná v binárním tvaru má zleva samé jedničky až do místa, kde končí číslo sítě a na místě části pro číslo síťového rozhraní jsou samé nuly.

Lidé se také ptají, co je to broadcast sítě?

Broadcast (oběžník) je v informatice zpráva, kterou v počítačové síti přijmou všechna připojená síťová rozhraní. Pomocí broadcastů se v současných sítích šíří například informace o sdílení v sítích Microsoft (pomocí protokolu SMB) nebo identifikace zařízení (CDP protokol). Pokud jde o to, jak nastavit gateway? Gateway. V průběhu nastavení se nás zařízení zeptá na WAN adresu, jestli má být na vnějším (WAN) rozhraní pevně nastavená IP adresa nebo DHCP klient, já zvolím DHCP klienta. Až se zařízení zapne, WAN rozhraní se začne v té cizí síti shánět po IP adrese. Konfigurace WAN rozhraní.

Co to je adresa?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka. Lidé se také ptají, jak zjistit vnitřní ip adresu? Jak zjistit vnější IP adresu

Vnější IP adresu zjistíte na různých webech, např. na mojeip.nmonitoring.com.

Co je to protokol IP?

Internet Protocol (zkratka IP) je v informatice základním protokolem pracujícím na síťové vrstvě používaným v počítačových sítích a Internetu. Protokol IP poskytuje datagramovou službu celé rodině protokolů TCP/IP. Co je to počítačová síť ak čemu slouží? Počítačová síť je telekomunikační spojení umožňující vzájemnou komunikaci a výměnu dat propojených počítačů. Jde o souhrnné označení pro: hardware – tj. síťové prvky, kabely, switche, routery, apod.)

Podle toho, jak zjistit ip adresu na dálku?

IP adresu může ukázat třeba obslužný software, ale nejjednodušší je podívat se do administrace routeru na všechna připojená zařízení. Další možností je použít aplikaci na skenování IP adres. Například Advanced IP Scanner, který projede celou lokální síť a vypíše všechna připojená zařízení.

By Fulmer Budnick

Jak fotit 16 9 nebo 4 3? :: Co znamená pojem výchozí brána?
Užitečné odkazy