Domovská stránka > J > Jak Obnovit Průzkumník Souborů?

Jak obnovit Průzkumník souborů?

Kombinací kláves [Ctrl] + [Shift] + [Esc] spusťte Správce úloh a přepněte na kartu »Procesy«. Vyhledejte proces »explorer.exe« a klikněte na něj pravým tlačítkem myši. Z kontextové nabídky vyberte možnost »Ukončit proces«. Nyní je třeba proces »explorer.exe« znovu spustit.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, jak najít soubor podle obsahu?

Vyhledávání v Průzkumníku Windows 10

  1. V průzkumníku si můžete v levém okně vybrat nejprve konkrétní složku, kde se má hledat. Slouží k tomu stromová struktura.
  2. Když hledáte soubory s danou příponou, pak stačí napsat jednoduchý příkaz „*. doc“.
  3. S výsledky vyhledávání lze následně pracovat ve vrchním panelu hledání.
Jak opravit Průzkumník souborů? V rozevíracím okně příkazového řádku zadejte příkaz sfc / scannow a udeřit Enter pokračovat. Poté začne Kontrola systémových souborů skenovat a opravovat poškozené systémové soubory v počítači.

Jak odstranit rychlý přístup?

Pokud máte na panelu Rychlý přístup něco, co už tam nechcete, klikněte na to pravým tlačítkem myši a vyberte Odebrat z Rychlého přístupu. Položka se přestane zobrazovat, i kdybyste ji používali každý den. Můžete se také zeptat, proč se nezobrazují miniatury? Otevřete průzkumníka, klikněte na nabídku „Soubor“ - „Změnit nastavení složky a vyhledávání“ (můžete také projít ovládacím panelem - nastavení průzkumníka). Na kartě „Zobrazit“ zkontrolujte, zda je aktivována možnost „Vždy zobrazovat ikony, nikoli miniatury“. Pokud je povoleno, deaktivujte jej a použijte nastavení.

Kde najít Průzkumník souborů?

Stisknutím kláves Windows + E se otevře okno Průzkumník Windows. Pomocí vyhledávací lišty. Klikněte na tlačítko Start a zadejte "explorer". Pokud používáte Windows 8, stiskněte klávesu Windows pro zobrazení nabídky Start, a poté zadejte vyhledávání. Jak opravit Průzkumník Windows? Otevřete nabídku Start, zde klikněte pravým tlačítkem myši na položku »Počítač« a z kontextové nabídky zvolte »Vlastnosti«. Poté v levém sloupci klikněte na »Správce zařízení« a v novém, stejnojmenném okně zkontrolujte, zda jsou u klíčových komponent aktuální ovladače.

Jak obnovit smazané složky?

Obnovení takto odstraněné složky je velmi jednoduché. Otevřete koš, vyhledejte požadovanou složku, na tuto složku klikněte pravým tlačítkem a vybere možnost Obnovit. Odstraněná složka se tímto způsobem vrátí na své původní místo před vymazáním. Jak najít soubor? Hledáním v Průzkumníku souborů: Otevřete Průzkumníka souborů z hlavního panelu nebo v nabídce Start klikněte pravým tlačítkem myši, zvolte Průzkumník souborů a v levém podokně vyberte umístění, kde můžete hledat nebo procházet.

Jak najít text v souborech?

Chcete-li tak učinit, otevřete nabídku Hledat => Najít v souborech, stiskněte klávesy CTRL + SHIFT + F nebo přejděte na příkaz Hledat pomocí kláves CTRL + F a otevřete kartu Najít v souborech.

By Jodie Moehlman

Jak skrýt všechny ikony na ploše? :: Kde je složka oblíbené?
Užitečné odkazy