Domů : Technické termíny : Definice Gigahertz

Gigahertz

Jeden gigahertz se rovná 1,000 XNUMX Megahertz (MHz) nebo 1,000,000,000 XNUMX XNUMX XNUMX Hz. Běžně se používá k měření rychlosti zpracování počítače. Po mnoho let počítač procesor rychlosti byly měřeny v megahertzech, ale poté, co kolem roku 1,000 osobní počítače zatměly hranici 2000 2.4 MHz, stal se gigahertz standardní měřící jednotkou. Koneckonců, je snazší říci „2,400 Gigahertz“ než „XNUMX XNUMX Megahertz“.

Zatímco gigahertz se nejčastěji používá k měření rychlosti procesoru, může také měřit rychlost jiných částí počítače, například RAM a zadek Cache. Rychlost těchto komponent spolu s dalšími částmi počítače také ovlivňuje celkový výkon počítače. Při porovnávání počítačů proto nezapomeňte, že počet gigahertzů není to jediné, na čem záleží.

Zkratka: GHz.

https://TechLib.com/definition/gigahertz

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici Gigahertz. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co Gigahertz znamená, a je jedním z mnoha technických termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici Gigahertze užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše citovaných odkazů.