Domovská stránka > J > Jak Vybrat Ap?

Jak vybrat AP?

Co zvolit – WiFi router nebo Access point

Odpověď na otázku, zda je vhodnější WiFi router nebo AP závisí pouze na vašich potřebách. Avšak obecně lze říci, že pro běžné domácnosti a malé podniky plně postačí WiFi router. A pro střední a větší podniky či organizace je snazší zajistit síť přístupových bodů.

Přečtěte si více

Jak správně nastavit WiFi?

Je třeba dodržovat několik zásad:

  1. Router musí být vždy jen jeden.
  2. Všechny WiFi Access Pointy musí být ve stejné LAN.
  3. U kombinovaných zařízení (WiFi Router), použitých pro rozšíření WiFi pokrytí, musí být všechny funkce routeru (hlavně DHCP server) deaktivovány.
Jak se připojit k Wi-Fi? Jak zapojit router ?
  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený

Jak se připojit k routeru?

Jak se přihlásit na wifi router? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče. Někteří výrobci ale používají i slovní spojení (například router.asus.com). Jak se připojit k routeru TP Link? V PC spustíme internetový prohlížeč (chrome, firefox, explorer) a do adresního řádku zadáme IP adresu 192.168.0.1 (je uvedena v manuálu, nebo na spodní straně routeru) a stiskneme Enter. Pro nastavení parametrů sítě vybereme v menu routeru Quick Setup a klikneme Next.

Jak zjistit IP adresu uživatele?

Zjištění lokální IP adresy pomocí příkazového řádku

Nejprve otevřete nabídku Start a do vyhledávacího pole napište CMD nebo Příkazový řádek. V příkazovém řádku napište příkaz IPCONFIG a stiskněte klávesu Enter. Zobrazí se vám výpis síťové karty, přičemž řádek s označením IPv4 Address je vaše lokální IP adresa.
Jak zjistit odkud je IP adresa? Jak zjistit IP adresu v lokální síti přes systémovou aplikaci Nastavení?

  1. Otevřeme systémovou aplikaci Nastavení;
  2. pokračujeme na kartu Síť a internet;
  3. vybereme druh aktuálního připojení (Wi-Fi či Ethernet);
  4. vybereme aktivní síť;
  5. dole v údajích připojené síti vyhledáme údaje: Adresa IPv6 a. Adresa IPv4.

Jak najít IP adresu zařízení?

IP adresa vašeho zařízení v lokální síti

  1. Příkazový řádek vyvoláme tak, že ve vyhledávání Windows zadáme slovní spojení „Příkazový řádek“, případně zkratku „cmd“.
  2. Do příkazového řádku napíšeme řetězec „ipconfig“ (bez úvozovek) a potvrdíme stisknutím klávesy Enter.
Co je to WAN IP adresa? 1. Router WAN IP adresa - Toto je IP adresa od vašeho poskytovatele Internetu pro přístup k Internetu. Tato adresa WAN IP bude použita také pro přístup k PC z venku.

Podle toho, jak si zabezpečit wi-fi?

V současné době volíme způsob WPA2-PSK (Wi-Fi Protected Access II) s AES (Advanced Encryption Standard) šifrováním. Všechny starší způsoby zabezpečení – WPA (Wi-Fi Protected Access) nebo WEP (Wired Equivalent Privacy) – lze paušálně vnímat jako již prolomené a nedoporučují se užívat.

By Aurora Cancino

Co je SSID pro Wi-Fi? :: Jak připojit telefon k routeru?
Užitečné odkazy