Domovská stránka > C > Co Je Ssid Pro Wi-Fi?

Co je SSID pro Wi-Fi?

Network name (SSID) (Název sítě)

Název sítě Wi-Fi, neboli SSID (Service Set Identifier), je název, který vaše síť používá k oznamování své přítomnosti jiným zařízením. Je to také název, který uživatelé v okolí uvidí v seznamu dostupných sítí na svém zařízení.

Přečtěte si více

Jak vybrat SSID?

Jak vybrat SSID sítě Wi-Fi?

  1. Nikdy neuvádějte osobní údaje, jako je vaše skutečné jméno, adresa, datum narození atd.
  2. Zaměřte se na jedinečné, ale nezapomenutelné.
  3. Nikdy nevytvářejte SSID související se síťovým heslem.
  4. Vyvarujte se provokativních SSID, díky nimž by se vaše síť mohla stát hlavním cílem hackerů.
Pokud jde o to, kam zadat ssid? Vytvořte si vlastní bezdrátovou síť

Administrační rozhraní každého routeru je trochu jiné, základní parametry ale budou shodné. Zadejte SSID (libovolný název vaší Wi-Fi sítě) a způsob zabezpečení zvolte WPA-PSK nebo WPA2-PSK (bývá schován v menu pod zabezpečení nebo wireless security).

Jak zjistit IPv4 adresu?

Najděte svou IP adresu v Windows

  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.
Jak zjistit WAN IP adresu? Klávesovou zkratkou Win + R vyvoláte aplikaci Spustit, potom do okna Otevřít vypíšete příkaz cmd. Následně do příkazového řádku zadáte pro zobrazení konfigurace příkaz ipconfig/all a uvidíte údaje, mezi nimiž vás bude zajímat řádek Default Gateway (výchozí brána). Tady je totiž vypsána IP adresa vašeho routeru.

Jak se připojit k WiFi 5 GHz?

Po kliknutí na ikonu 2.4G v levém horním rohu dojde k přepnutí na 5GHz pásmo, kde by se měla zobrazit daná 5GHz síť. Pokud telefon 5GHz sítě nepodporuje, daná síť se zkrátka nezobrazí. A žádné další v tomto frekvenčním pásmu. Co znamená varovani o soukromi? Otevřete Nastavení a klepněte na Wi-Fi. Klepněte na informační tlačítko vedle názvu sítě. Klepnutím zapněte nebo vypněte volbu Soukromá adresa. Pokud se vaše zařízení připojilo k síti bez použití soukromé adresy, upozornění na ochranu soukromí vysvětluje proč.

Jak nastavit WiFi na 2 4 GHz?

Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů. Také, jaký způsob zabezpečení wifi sítě se považuje za nejsilnější? WPA2 a WPA3 ještě bezpečnější a komplexnější

Pro zvýšení bezpečnosti byly podnikány další kroky, takže nakonec došlo v roce 2004 k nahrazení původního WPA protokolem o standardu WPA2, který zavedl povinné prvky IEEE 802.11i.

Jak vybrat AP?

Co zvolit – WiFi router nebo Access point

Odpověď na otázku, zda je vhodnější WiFi router nebo AP závisí pouze na vašich potřebách. Avšak obecně lze říci, že pro běžné domácnosti a malé podniky plně postačí WiFi router. A pro střední a větší podniky či organizace je snazší zajistit síť přístupových bodů.

By Hachmann

Jak správně nastavit WiFi? :: Jak vybrat AP?
Užitečné odkazy