Domovská stránka > J > Jak Zjistit Rychlost Wi-Fi Routeru?

Jak zjistit rychlost Wi-Fi routeru?

Pro měření lze použít některý z oblíbených nástrojů, které jsou na internetu dostupné zdarma, například https://rychlost.cz/. Měly by vás zajímat hlavně údaje o rychlosti stahování dat (downloadu), ale i odesílání dat (uploadu), pro online hráče je bezesporu velmi důležitá i odezva (ping).

Přečtěte si více

Jak otestovat rychlost Lán?

Jak zjistit rychlost LAN? Jeden takový malý užitečný trik – spusťte si příkazovou řádku a tam použijte „netsh wlan show interfaces“ – pokud máte aktivní WiFi připojení, tak se objeví přehled parametrů. Mezi nimi bude i Receive rate (Mbps) Transmit rate (Mbps) – tedy rychlost příjmu (receive) a odesílání (transmit). Jak zjistit rychlost internetu v mobilu? Zmínit mohu například speedtest.net, rychlost.cz/speedtest nebo fast.com. Svoji funkci na měření má i Google. Tuto možnost najdete po zadání sousloví „speed test“ do Google vyhledávače. Test trvá přibližně 30 sekund.

A další otázka, jak otestovat wifi router?

Navštivte stránku rom-0.cz, kterou provozuje sdružení CZ. NIC, a klikněte na tlačítko Test. Webová stránka během chvíle otestuje váš router a oznámí vám, zdali je vaše zařízení zranitelné či ne. Jak změřit sílu signálu WiFi? Klikněte na ikonu bezdrátové sítě v oznamovací oblasti v pravém dolním rohu obrazovky. Bezdrátová síť automaticky vyhledá dostupné bezdrátové signály, které budou uvedeny podle síly signálu. Číslo sloupce signálu představuje měřič síly signálu, čím více sloupců svítí, tím silnější je síla signálu.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistím rychlost pripojeni?

Díky speedmeteru můžete provést měření rychlosti internetu ve vaší domácnosti a zjistit tak aktuální rychlost připojení. Při měření se provede i tzv. ping test udávající rychlost spojení mezi dvěma zařízeními připojenými k síti. Můžete se také zeptat, jak změřit propustnost sítě? Pokud chcete zjistit, kolik toho můžete protlačit přes vaší LAN síť (anebo i poskytovatele) tak se nabízí několik možností. Tou první, kterou každého napadne je stažení/nahrání nějakého souboru přes webový prohlížeč. Druhou možností je využít na měření program, který je na tyto věci určený - jmenuje se iperf.

Jak zkontrolovat router?

Zkontrolujte, zda-li je správně zastrčený kabel do WAN portu pro připojení k internetu. Stejně tak zkontrolujte stav informačních diod na routeru a samotný kabel. Další chyby mohou být v samotném nastavení zařízení. Diagnostika připojení by vás měla navigovat směrem k opravě. Jak otestovat domaci síť? Zkontrolujeme vlastní spojení sítě. V příkazovém řádku napíšeme příkaz "ping 192.168.1.1" - ano, ping na "bránu". Příkazem ping můžeme také ověřit spojení na jiné počítače v síti, kdy místo IP adresy brány napíšeme IP adresu zkoušeného počítače. Jeho IP adresu už zjistit umíme - pomocí ipconfig.

Jak zvysit zabezpeceni Wi-Fi?

V administraci svého routeru se proklikněte k sekci šifrování a změňte ho na WPA nebo ideálně na WPA2. Šifrování typu WPA2 vám zajistí, že se k vaší Wi-Fi síti nedostane nikdo bez znalosti hesla. Dejte si záležet a zvolte co nejsložitější heslo.

By Alicea Viken

Jak zjistit výkon Wi-Fi? :: Kolik je 300 DPI pixelů?
Užitečné odkazy