Domovská stránka > J > Jak Se Připojit K Wifi Routeru?

Jak se připojit k WiFi routeru?

Jak se přihlásit na wifi router? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče. Někteří výrobci ale používají i slovní spojení (například router.asus.com).

Přečtěte si více

Kolik by měl být ping?

Čím je jeho hodnota nižší, tím je rychlejší odezva a zároveň také komunikace počítače se serverem, hodnotu ping ovlivňuje rychlost připojení, fyzická vzdálenost bodů či vytížení serveru. V nejideálnějším případě by se měl ping pohybovat mezi 0 až 50 ms. Jak si vybrat kvalitní internetové připojení? Při výběru bezdrátového připojení dodržte několik zásad: Musíte být v dosahu pokrytí vybraného poskytovatele. Ideální je, když máte z místa připojení přímý výhled na anténu poskytovatele. Ve většině případů je vhodnější připojit anténu ven, třeba před okno nebo na balkón, v ideálním případě na střechu.

Co rozhoduje o kvalitě připojení?

O kvalitě připojení rozhoduje:

  • agregace (tj. kolik uživatelů sdílí jednu linku)
  • doba odezvy (dlouhé odezvy mohou mít negativní vliv např. při internetové telefonii)
  • rychlost připojení poslední míle.
  • technologie použitá pro připojení "poslední míle"
Jaký je nejlepší internet? Vodafone internet Recenze

Nabízí neomezený internet na doma a nejlepší datovou síť v České republice. Připojení od Vodafone je vždy bezpečné a rychle a snadno si pořídíte další výhodné služby. Zákazníci mohou vybírat z několika tarifů, kteří se liší zejména rychlostí stahování dat.

Kde změřit rychlost internetu?

Měřte rychlost na www.speedtest.net - ta tomto serveru máte možnost měřit rychlost proti serverům nejen v České republice, ale i v zahraničí. Díky tomu je měření přesnější - není ovlivněn jiným poskytovatelem. Spoustu poskytovatelů upřednostňuje jejich měřiče, které bývají pro jejich IP adresy upravovány. Jak změřit rychlost připojení internetu? Vyzkoušejte celosvětově rozšířený Speedtest

Speedtest si můžete stáhnout rovněž jako mobilní aplikaci nebo speciální aplikaci pro Mac, Chrome či Windows. V mobilní aplikaci Speedtestu lze rychlost připojení měřit na základě streamování videa, což by mělo lépe reflektovat reálné využití internetu.

A další otázka, jak zjistit vytížení wifi?

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit ve Windows, je využít Wireless Network Watcher. Stáhněte si tento program, rozbalte ho a spusťte. Po spuštění okamžitě začne se skenováním vaší sítě. Vlevo dole vidíte nápis Scanning. Jak zjistím zda zařízení podporuje wi-fi 5 GHz? Po kliknutí na ikonu 2.4G v levém horním rohu dojde k přepnutí na 5GHz pásmo, kde by se měla zobrazit daná 5GHz síť. Pokud telefon 5GHz sítě nepodporuje, daná síť se zkrátka nezobrazí. A žádné další v tomto frekvenčním pásmu.

Také, jaký kanál nastavit na wifi?

Nejlepší kanál je takový, kde je nejméně dalších WiFi sítí (případně tam nějaká je, ale je hodně vzdálená a má slabý signál). U 2.4 GHz sítí to navíc komplikuje to, že se kanály překrývají se sousedními – jediné vzájemně nepřekrývající jsou ty s číslem 1, 6 a 11 – ty jsou ale také (právě proto) nejčastěji používané.

By Larianna

Jak zjistit jestli funguje disk? :: Jak zjistit sílu signálu internetu?
Užitečné odkazy