Domovská stránka > K > Kolik Je 300 Dpi Pixelů?

Kolik je 300 DPI pixelů?

Co je to rozlišení (dpi)?

Dpi je zkratka pro „Dots per inch“ (bodů na palec). A opravdu říká, kolik pixelů je narovnáno na délku jednoho palce (2,54 cm). Obrázek, který je velký 300 × 300 a rozlišení má 300 dpi, bude na papíru vytištěn ve 100% velikosti jako čtverec 2,54 × 2,54 cm.

Přečtěte si více

Co je to rozlišení obrázku?

Rozlišení (anglicky resolution) monitoru nebo displeje je počet pixelů (nebo maximální rozlišení obrazu), které může být zobrazeno na obrazovce (monitoru). Tento pojem se občas používá i u videa, zaměnitelně se slovem rozměr. Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit kolik má fotka dpi? Ve vlastnostech obrázku. DPI se totiž počítat nedá, je to proměnná. V podstatě nezávislá na rozměrech fotky. Nebo jinak řečeno, fotku o rozměrech 800×600px jde vytisknout při různých DPI, jen pokaždé vyleze jiný fyzický rozměr v cm - čím větší DPI (čím větší kvalita tisku), tím menší rozměr.

Lidé se také ptají, jak se počítá rozlišení?

Postup:

  1. nejprve přepočteme velikost 20×30 cm na pixely za předpokladu, že rozlišení obrázku je 300 dpi. 300×20/2,54×300×30/2,54 = 2362×3543 pixelů
  2. dále přepočteme pixely na bity za předpokladu, že jeden pixel je vyjádřen 24 bity. 2362×3543×24 = 2×108bitů
  3. Bity na bajty přepočteme jednoduchým vydělením hodnotou 8.
Když to vezmeme v úvahu, co to je 300 dpi? V souvislosti s tiskem často narazíte na zkratku DPI. Pochází z angličtiny, kde zastupuje spojení slov dots per inch, česky body na palec. Údaj uvádí počet obrazových bodů, pixelů, které se vejdou na jeden palec (1 palec = 2,54 cm). Hodnota 300 DPI tedy říká, že na délce 2,54 cm najdete 300 bodů.

Jak udělat 300 DPI?

DPI je záležitostí tisku. Jeho nastavení ve foťáku nemá žádný význam a nijak nastavit nejde. Co znamená rozlišení? Rozlišení obecně představuje počet obrazových bodů (pixelů), které je zařízení schopno vykreslit/zachytit, tedy z kolika pixelů se skládá výsledný obraz. U digitálních fotoaparátů se rozlišení snímků počítá v megapixelech (Mpx).

Co je rozlišení 4K?

4K TV mají čtyřikrát více pixelů než Full HD TV, což znamená, že horizontální rozlišení obrazovky představuje až 4 000 pixelů (proto tento název). Celkem je to 8,3 milionu pixelů. Podle toho, co udává rozlišení? Rozlišení Rozlišením se často označuje počet pixelů - tedy obrazových bodů. První hodnota udává počet pixelů v řádku, druhá hodnota počet pixelů ve sloupci. Vynásobením tak získáte celkový počet obrazových bodů, každý z nich může nabývat jinou barvu.

Jak zjistit rozlišení obrázku DPI?

U tiskárny se rozlišení tiskárny udává v pixelech/bodech na inch (PPI). Na displejích počítačů, notebooků, tabletů i mobilů vám bude dpi/ppi stejně ukradené, vždy vás bude zajímat jen rozměr/rozlišení obrázku, tedy šířka krát výška v bodech.

By Ruffin Broun

Jak zjistit rychlost Wi-Fi routeru? :: Jak poznám font písma?
Užitečné odkazy