Domovská stránka > C > Co Je To Odezva Ping?

Co je to odezva ping?

Odezva (také označována angl. termínem ping) nám sděluje, jak rychle putují data od našeho zařízení na server umístěný v internetu. Ping se udává v jednotkách času (př. 50 milisekund) a platí, že čím je hodnota odezvy menší, tím lépe.

Přečtěte si více

Tak co znamená ping mŠ?

Ping se měří v milisekundách (ms) a slouží ke kontrole rychlosti internetového spojení mezi dvěma zařízeními připojenými k síťi. Jeho hodnota se neustále mění v závislosti na mnoha faktorech, díky němu máte ale povědomí o aktuální latenci mezi vaším počítačem a serverem, ke kterému se pokoušíte připojit. Lidé se také ptají, jak zjistit kvalitu pripojeni? Populární nástroje pro testování rychlosti jsou speedmeter.internetprovsechny.cz, speedtest.net, rychlost.cz a kvalitni-internet.cz.

Jak používat příkazový řádek?

Příkazový řádek ve Windows spustíte stiskem klávesové zkratky Win-R a zadáním cmd. Ve Windows Vista je někdy potřeba spustit příkazový řádek v režimu správce. Zadejte tedy cmd do nabídky Start a nalezeného zástupce spusťte v administrátorském režimu pomocí nabídky pod pravým tlačítkem myši. Může se také zeptat, co to je jitter? jitter: V souvislosti s Latencí možná narazíte i na údaj jitter. Jedná se o hodnotu opět měřenou v milisekundách, podle které poznáte nežádoucí kolísání v rychlostech odezvy. Tento parametr pomáhá odhalit, jak je internetové připojení stabilní.

Když to vezmeme v úvahu, jak rychlý internet potřebuji na streamovani?

Rychlost odesílání dat u vašeho připojení by pro streamování videa ve Full HD rozlišení měla být minimálně 5 Mb/s. Tento limit potvrzují i zkušenosti uživatelů v různých diskuzích. Menší rychlost způsobuje při streamování komplikace a nutí nastavit horší parametry přenosu. A další otázka, jakou ip adresu má seznam cz? IP adresy jsou čísla a čísla jsou pohodlná pro počítače, pro lidi moc ne. Tak schválně, jakou IP adresu má www.seznam.cz? Na zjištění toho, co se skrývá za www.seznam.cz použijeme příkaz nslookup. Seznam má v mém případě dvě adresy, jednu IPv6 (2a02:...) a druhou IPv4 (77.75.79.53).

Jak udělat traceroute?

Příkaz tracert napíšeme do příkazového řádku. Ten spustíme kliknutím na Start a do volného bílého pole napíšeme cmd a dáme Enter. Tím se nám spustí příkazový řádek, kde napíšeme např. a zmáčkneme Enter. Podle toho, jak najít ip adresu routeru? Klávesovou zkratkou Win + R vyvoláte aplikaci Spustit, potom do okna Otevřít vypíšete příkaz cmd. Následně do příkazového řádku zadáte pro zobrazení konfigurace příkaz ipconfig/all a uvidíte údaje, mezi nimiž vás bude zajímat řádek Default Gateway (výchozí brána). Tady je totiž vypsána IP adresa vašeho routeru.

Co se dá delat s IP adresou?

Z IP adresy směrovače zjistí, kdo je poskytovatelem vašeho připojení k internetu a také se dozví, kde se asi přibližně nacházíte. Dále budou schopni identifikovat čtvrť či městskou část, ve které bydlíte, ale již nikoliv váš dům.

By Pacien

Jak najít cizí iPhone? :: Jak se Pingnout?
Užitečné odkazy