Domovská stránka > J > Jak Napsat Životopisnou Knihu?

Jak napsat životopisnou knihu?

Nejlepším způsobem, jak svým příběhem lidi oslovit, je napsat vlastní autobiografii. Při její tvorbě však musíte dodržovat stejná pravidla, jako při psaní jakékoliv jiné knihy. Aby dokázala zaujmout, musí mít hlavního hrdinu (to jste vy), zápletku a zajímavé vedlejší postavy.

Přečtěte si více

Jak vydat svou vlastní knihu?

Knihu můžete vydat sami nebo se obrátit na nakladatelství, které rukopis posoudí a buď se vám ozve, nebo vám dá vědět, že o něj nemají zájem. Možná. Možná se také neozvou vůbec. Jestli budete chtít vydat knihu sami, můžete ji vydat jako fyzická osoba, nebo jako právnická osoba (nakladatelství). Jak napsat dobrou knihu? Jak napsat dobrou knihu: Obsah

  1. Úvodem.
  2. Proč psát knihy.
  3. Jak začít.
  4. Pravidlo 1: Pište jen to, co byste sami chtěli číst.
  5. Pravidlo 2: Nikdy nepište to, co vás nebaví
  6. Pravidlo 3: Vaším ideálním čtenářem jste vy.
  7. Pravidlo 4: Pište o tom, co vás vážně zajímá a štve.
  8. Pravidlo 5: Nepřeceňujte příběh.

Může se také zeptat, jak napsat dobře slohovku?

Jednou z nejdůležitějších věcí při psaní slohovky je držet se tématu, dodržet zkrátka to, o čem má daná slohová práce být. Pokud máme psát určitý slohový útvar, musíme si dát pozor na to, abychom místo charakteristiky nepsali například vyprávění. Důležité je také uvědomit si, o čem mám vlastně psát. Lidé se také ptají, co by mělo obsahovat vypravování? Podstatou vypravování je vystihnout děj, příběh tak, aby si ho čtenář, posluchač dovedl představit. Vypravování má tedy děj buď skutečný, nebo smyšlený. Vypravování může obsahovat monology (samomluvu), dialogy (rozhovory více postav), řeč přímou a nepřímou.

Jak správně napsat úvahu?

Jde o vkládání myšlenek chronologicky za sebou, to znamená tak, jak na ně autor přichází. Úvaha od slova uvažovat zahrnuje přesně to, co děláte, když nad něčím přemýšlíte. I úvahu píšete ve škole na zadané téma. Stačí nad ním jen popřemýšlet a rozhodnout se, z jaké strany ho pojmete. Jak napsat kratky příběh? Kde začít? (aneb První věta pro váš příběh)

  1. Připravte pro čtenáře překvapení Začněte svůj příběh třeba tím, že hned od první věty vyvstanou v mysli čtenáře otázky.
  2. Překvapte nezvyklou situací Ukažte své postavy v nezvyklých situacích.
  3. Naplňte první řádek emocemi.
  4. Poodhalte osud hlavního hrdiny.

Jak psát pameti?

Psaní pamětí není nic těžkého, jak říká Kristin Hultgren v americkém časopise Psychology today a nabízí několik kroků, jak na to:

  1. Zapisování vzpomínek.
  2. - Nahrávejte. Svůj příběh můžete psát na papír nebo nahrávat na audio rekordér, případně na video.
  3. - Pojmenujte kapitoly.
  4. - Drobné detaily.
  5. - Duch času.
  6. - Reflexe.
Jak na Zapletku? Běžné variace: Postavy stojí na samotném odměňujícím konci dobrodružství. Vezměte odsud jakoukoliv zápletku a otočte ji, postavte hráčské postavy do pozic, kde jsou normálně cizí postavy (často zlosynů, uprchlíků atd). Namísto lovu jsou loveni. Namísto odstranění musejí zabránit tomu, aby byli odstraněni (au).

Můžete se také zeptat, jak by měla vypadat povídka?

Povídka zachycuje většinou pouze jeden aspekt života či jeden vybraný moment, nikoliv lidský život jako celek. Nenechte příběh rozpliznout v mnoha dějových odbočkách! Povídka musí mít v tom omezeném prostoru spád a čtenáře zaujmout. V historii světové literatury se objevilo velké množství výborných povídkářů.

By Margreta Traver

Jak zapnout v prohlížeči JavaScript? :: Jak psát příběh?
Užitečné odkazy