Domovská stránka > J > Jak Se Naučit Hrát Na Kytaru?

Jak se naučit hrát na kytaru?

Je třeba překonat počáteční bolest prstů, které jezdí po hmatníku (krku) a stlačují jednotlivé struny. Postupem času se na prstech vytvoří mozoly, takže hra na kytaru bude daleko víc komfortní. Stejně tak je ale nutné zajímat se a hrát, hrát, hrát. Bez procvičování to prostě nepůjde.

Přečtěte si více

Jak vybrat kytaru pro začátečníky?

Klasická kytara je díky nylonovým strunám vhodná pro všechny začátečníky i pro děti. Nylonové struny je oproti kovovým snazší zmáčknout a hraní klasiky, kterou vyučují třeba ZUŠky, je pro každého začínajícího hudebníka vhodnou průpravou do budoucna. Jak hrát na kytaru pro začátečníky? Než začnete na kytaru hrát, je potřeba mít jistotu, že ji držíte správně. Praváci brnkají pravou rukou napůl mezi rezonančním otvorem a kobylkou, a levou ruku používají na stisknutí strun. Vyberte židli s rovným opěradlem. Kytaru si položte tak, aby nejslabší struna byla u vašich nohou a ostatní nad ní.

Jak dlouho trva hra na kytaru?

Každý se učí na nástroj jinak rychle, jeden je nadanější, druhý méně. Někdo cvičí denně, jiný jen jednou za týden... Moje zkušenost je, že abyste si zahráli 4-5 jednoduchých písniček tak, aby se to dalo poslouchat - je potřeba cca 3-4 měsíce u těch nadanějších, u ostatních půl roku, děti cca rok. Jak se naučit brnkat na kytaru? Doporučuji úplně na začátek akordy brnkat jenom palcem jedoucím od nejtlustších strun k nejtenčím (shora dolů). Časem k palci přitáhnout dva prsty a teprve nakonec rukou brnkat i nazpátek. Existuje jeden fígl, jak si hraní zpočátku usnadnit -- doporučuju z kytary úplně sundat nejtlustší strunu (tlusté éčko).

Jak pochopit kytaru?

Je důležité hrát hodně sám, třeba jen s metronomem, to se dotyčný mnohem lépe slyší než s celou kapelou a věnuje se opravdu jen kytaře. Taky bych doporučil zkoušet se učit skladby odposlechem, trénuje to uši i hlavu. Vím, že podle ukázek z youtube je to jednodušší, ale nerozvíjí to kreativitu a sluch. Jak si vybrat první kytaru? Doporučuji tedy vybrat druh kytary podle toho, jakou hudbu posloucháte a chtěli byste v ideálním případě hrát. Vhodný nástroj je obrovskou motivací ke cvičení. Máte-li nějaké oblíbené kytaristy, není vůbec špatný nápad přihlédnout při výběru k tomu, na co hrají. Patrně budete mít podobný vkus.

Jak si správně vybrat kytaru?

U klasických kytar si dejte pozor zejména na velikost. Tvar je totiž ve většině případů stejný, kytary se ale vyrábějí v různých velikostech pro dospělé i děti. Dejte proto pozor, aby se vám po rozbalení vešly prsty na hmatník. Dospělácké velikosti jsou většinou označovány jako 4/4. Jak vybrat elektroakustickou kytaru?

PořadíNázevHodnocení
1.Cort Earth 7094 % Počet recenzí: 52
2.Stagg SA20D95 % Počet recenzí: 6
3.CORT AD 81089 % Počet recenzí: 16
4.Epiphone DR-10090 % Počet recenzí: 53

Kolik stojí kytara pro zacatecniky?

Nejde obecně říct, kolik má kytara pro začátečníka stát, ale z našich zkušeností a malého průzkumu mezi muzikanty jsme se dostali k částce kolem 5000 Kč, za kterou se dá sehnat rozumná kytara.

By Waal Clayburg

Jak vybrat popruh na kytaru? :: Jak hrát Fortnite?
Užitečné odkazy