Domovská stránka > J > Jak Se Naučit Hrát Na Ukulele?

Jak se naučit hrát na ukulele?

Správná technika brnkání

Když sedíte měli byste mít ukulele opřené o stehno a z horní strany na něj lehce přitlačovat předloktím. Tedy, spíš si ho o předloktí lehce opírat. Při hře využívejte jen zápěstí. Nemávejte celou rukou, protože je to vysilující a ruka se brzy unaví.

Přečtěte si více

Jak se vyznat v akordech?

Jak číst akordové diagramy

Číslo v puntíku znamená prst, který má strunu zmáčknout (1 - ukazovák, 2 - prostředník, 3 - prsteník, 4 - malíček). Pokud je nad strunou “x”, struna nemá v akordu zaznít, pokud je tam “o”, má znít struna prázdná. U diagramu se také může objevit římská číslice, ta označuje číslo pražce.
Tak jak vybrat kytaru pro začátečníky? Klasická kytara je díky nylonovým strunám vhodná pro všechny začátečníky i pro děti. Nylonové struny je oproti kovovým snazší zmáčknout a hraní klasiky, kterou vyučují třeba ZUŠky, je pro každého začínajícího hudebníka vhodnou průpravou do budoucna.

Jak se naučit Vybrnkávat?

První vybrnkávání

Pohodlně si sedněte, vezměte si kytaru a položte pravou ruku do správné polohy. Palec si opřete o basovou E strunu. Ukazovák se zespodu dotýká g struny, prostředník h struny a prsteník e struny. Všechny prsty i zápěstí by měli být uvolněné.
Jaké jsou akordy na kytaru? Kromě G dur tóniny je pro kytaristy snadná také tónina C dur. Píseň začíná obvykle na C nebo A moll. Tónina obsahuje akordy C, G, F, A moll, E moll a D moll. Výhodou C duru oproti G duru je absence těžkého akordu H moll, naopak se tu ale objevuje obtížnější F dur.

Jak se zlepšit ve hře na kytaru?

Zlepšení ve hře na nástroj přichází díky pravidelným a uvolněným cvičením, rozděleným na několik 15-20 minutových úseků, které jsou dopředu naplánované na několik měsíců nebo dokonce i na roky. Proto popřemýšlejte o "dlouhodobém" plánování a raději dejte přednost malému, ale zato stálému pokroku. Jak se naučit na kytaru aplikace? Výběr nejlepších Android aplikací pro výuku hry na kytaru nejen pro začátečníky

  1. Ultimate Guitar Tabs & Chords. Ultimate Guitar Tabs & Chords je jednoznačně nejpropracovanější aplikací pro výuku kytarových akordů.
  2. Guitar Pro.
  3. Chromatic Guitar Tuner.
  4. ezChords – Learn Guitar.

Jak se naučit hrát na kytaru v 10 lekcích?

V této knize najdeš 10 super lekcí, se kterými se můžeš naučit hrát na kytaru. Najdeš v ní vše potřebné – držením trsátka a prvními akordy počínaje a tvým prvním kytarovým sólem konče. Za pomoci speciálního barevného systému snadno a správně zahraješ každý tón. Kdy má dítě začít hrát na kytaru? Ideálním věkem pro začátek výuky hry na kytaru je cca třetí třída základní školy. Ovšem začít hrát na kytaru můžete v podstatě v jakémkoliv věku. Na začátek se asi nejlépe hodí akustická kytara. Pokročilejší hráči pak mohou přejít k elektrické kytaře nebo baskytaře.

Jak hrát na dvanáctistrunnou kytaru?

Technika hraní je stejná jako u klasických šestistrunných kytar, rozdílem je pouze to, že místo jedné struny rozezníte současně struny dvě. Struny jsou zdvojeny, obvykle se ladí 2 nejtenčí dvojice strun stejně (h-h, e-e) a zbylé dvojice vždy o oktávu výš (E-e, A-a, d-d1, g-g1).

By Ozkum Tangert

Jak zmenit nazev souborů? :: Jak hrát na kytaru pro začátečníky?
Užitečné odkazy