Domovská stránka > J > Jak Se Naučit Hrát Na Elektrickou Kytaru?

Jak se naučit hrát na elektrickou kytaru?

1Metoda 1 ze 2:Učte se sami

  1. Správná intonace. Intonace je skutečně klíčová záležitost. Vaše kytara musí být nastavená tak, aby zněla správně (když bude naladěná a když budete správně hrát).
  2. Jednoduché hraní. Na kytaru, která je špatně nastavená, se velmi špatně hraje a je nutné tlačit na struny příliš silně.

Přečtěte si více

Co to je akord?

Akord je souzvuk minimálně tří, maximálně 7 tónů. Ovšem ne jakýchkoliv tónů. Třeba tóny C, D, E jsou sice tři, ale akord netvoří. Akordy se odvozují od stupnic. Jak se učit na kytaru? Nejjednodušším kytarovým akordem, který se budete učit, je Emi. Tento akord se hraje na kytaru pouze dvěma prsty. Jen s jedním prstem navíc lze zahrát akord E, podobně snadný je akord Ami a D. Ne tak používaný, ale také lehký, je akord A7.

A další otázka, jak se ladí kytara?

Standardní ladění kytary od nejtlustší struny po nejtenčí je E, A, D, g, h, e. V případě 4strunné basové kytary jsou to tóny E, A, D, G a v případě ukulele pak G, C, E, A. Jak funguje kytara? Kytara je drnkací strunný nástroj (chordofon) s hmatníkem. Tón vzniká rozechvěním struny napjaté mezi dvěma pevnými body – pražcem a kobylkou. Struny jsou rozechvívány drnkáním prsty nebo plektrem (lidově trsátko). Hmatník umožňuje získávat tóny zkracováním chvějné délky struny přitlačením struny na pražec.

Jak se zlepšit ve hře na kytaru?

Zlepšení ve hře na nástroj přichází díky pravidelným a uvolněným cvičením, rozděleným na několik 15-20 minutových úseků, které jsou dopředu naplánované na několik měsíců nebo dokonce i na roky. Proto popřemýšlejte o "dlouhodobém" plánování a raději dejte přednost malému, ale zato stálému pokroku. Jak naučit dítě hrát na kytaru? Najděte si akordy ke známým písním

Nejlépe se hraní učí na písničkách, které dítě zná – říkankách, lidových písničkách či populární hudbě. Na internetu se jich dá najít spoustu, a to i s akordy. Jestli se bojíte, že bude daná písnička příliš těžká na hraní, podívejte se přímo na dětské písničky na kytaru.

Tak jak se naučit hrát akordy na kytaru?

Tipy, které usnadní začátek

  1. Ze začátku jsou pohodlnější nylonové struny.
  2. Nastavte si malý dohmat.
  3. Mačkejte struny u pražců, a ne uprostřed mezi pražci.
  4. Snažte se tlačit na struny co nejméně.
  5. Snažte se mít ruce uvolněné.
  6. Buďte trpěliví, nespěchejte na výsledky.
  7. Učte se akordy na písničkách, které vás baví.
Jak vybrat kytaru pro začátečníky? Klasická kytara je díky nylonovým strunám vhodná pro všechny začátečníky i pro děti. Nylonové struny je oproti kovovým snazší zmáčknout a hraní klasiky, kterou vyučují třeba ZUŠky, je pro každého začínajícího hudebníka vhodnou průpravou do budoucna.

Jakou kytaru pro děti?

Volba správné kytary

Děti ve věku od 4 do 6 let a výšce 100 až 115 cm by měly mít kytary ¼, děti ve věku od 5 do 8 let a při výšce 116 až 136 cm už by měly mít kytary poloviční. Pro děti ve věku 8 až 11 let s výškou 137 až 150 cm se hodí kytary ¾. Pro starší děti už se volí kytary klasické.

By Memberg

Jak se naučit Katakanu? :: Jak dlouho trvá se naučit na kytaru?
Užitečné odkazy