Domovská stránka > J > Jak Hrát Na Kytaru Pro Začátečníky?

Jak hrát na kytaru pro začátečníky?

Než začnete na kytaru hrát, je potřeba mít jistotu, že ji držíte správně. Praváci brnkají pravou rukou napůl mezi rezonančním otvorem a kobylkou, a levou ruku používají na stisknutí strun. Vyberte židli s rovným opěradlem. Kytaru si položte tak, aby nejslabší struna byla u vašich nohou a ostatní nad ní.

Přečtěte si více

Jak dlouho trvá se naučit na kytaru?

Každý se učí na nástroj jinak rychle, jeden je nadanější, druhý méně. Někdo cvičí denně, jiný jen jednou za týden... Moje zkušenost je, že abyste si zahráli 4-5 jednoduchých písniček tak, aby se to dalo poslouchat - je potřeba cca 3-4 měsíce u těch nadanějších, u ostatních půl roku, děti cca rok. A další otázka, jak se hraje na kytaře? Na dlouhém krku kytary je hmatník. Praváci mají hmatník po levé straně, leváci po pravé. Přes hmatník vedou struny (od nejtenčí) : E - H - G - D - A - E, a je také rozdělen na pražce. Právě pražce určují výšku tónů, které souzní v akord.

Pokud jde o to, jak se naučit taby na kytaru?

Každá řádka reprezentuje strunu, u většiny tabů je na začátku písmeno označující danou strunu. Možná trochu nelogicky, v tabu je spodní (nejtenčí) struna na kytaře první, struna H druhá — prostě jsou shora dolů seřazeny obráceně než na kytaře — od nejtenčí po nejtlustší. Jak se naučit hrát na kytaru? Je třeba překonat počáteční bolest prstů, které jezdí po hmatníku (krku) a stlačují jednotlivé struny. Postupem času se na prstech vytvoří mozoly, takže hra na kytaru bude daleko víc komfortní. Stejně tak je ale nutné zajímat se a hrát, hrát, hrát. Bez procvičování to prostě nepůjde.

A další otázka, jak se naučit sama na kytaru?

Můžete chodit na lekce kytary do nějaké hudební školy nebo soukromě, můžete se učit z učebnic nebo vsadit na informace z internetu. Všechno má nějaké výhody i nevýhody. Soukromé lekce stojí celkem dost peněz a je potřeba docházet pravidelně, zato je tam osobní přístup a informace získáte poměrně rychle. Tak jak těžké je naučit se hrát na kytaru? Ten, kdo se chce naučit hrát na kytaru, bude muset podstoupit malou zkošku - musíte mít trpělivost a pevnou vůli. To je vše, co k hraní potřebujete. Jsou dva různé způsoby učení: buď chodíte do hudební školy, nebo se učíte jako samouci. Já jsem si osobně vybral způsob samouky, i když je to těžší cesta.

Jak často cvičit na kytaru?

Cvičte každý den

Je lepší cvičit 15 minut každý den než 1 hodinu jednou za čtyři dny (ha, trochu matematiky). Co je opravdu důležité je, že vezmete nástroj do ruky, začnete hrát a poté už i ten čas běží úplně v jiném tempu. Třeba najednou zjistíte, že jste jenom tak mimoděk strávili pěkné dvě hodiny brnkáním na kytaru.
Proč hrát na kytaru? 7 důvodů, proč je skvělé umět hrát na hudební nástroj!

  • U táboráku nemusíte jen tupě zírat, ale s kytarou v ruce můžete zabékat některou vypalovačku od Nedvědů.
  • Mít svou vlastní kapelu je dnes velmi oblíbené a zpěvák, který umí hrát na některý hudební nástroj, vypadá o dost lépe, než když má v ruce pouze mikrofon.

Lidé se také ptají, jak se naučit číst noty na kytaru?

Pro kytaru píšeme noty v Klíči houslovém, tak zvaném G klici. Noty píšeme na notovou osnovu, která se skládá z pěti linek a ctyl mezer. G-kit (houslový) určuje, že na druhé lince se píše nota jednotárkované g. Základní tóny a posuvky: Máme 7 základních tónů: c, d, e, f, g, a, h.

By Vinni Hammerstein

Jak se naučit hrát na ukulele? :: Jak Cheatovat v Pokémon Go?
Užitečné odkazy