Domovská stránka > P > Proč Se Excel Otevírá Jen Pro Čtení?

Proč se Excel otevírá jen pro čtení?

Příčinou otevírání souborů jen pro čtení je antivirová ochrana. Některé antivirové programy vás mohou chránit před potenciálně nebezpečnými soubory tím, že je otevírají jen pro čtení. Informace o tom, jak tato nastavení upravit, bude zřejmě potřeba zjistit u poskytovatele antivirové ochrany.

Přečtěte si více

Jak zrušit uzamčení souborů Excel?

Odebrání hesla sešitu

  1. Otevřete sešit, ze kterého chcete heslo odebrat.
  2. Na kartě Revize v části Ochranaklikněte na Hesla.
  3. Vyberte veškerý obsah v poli Heslo k otevření nebo v poli Heslo pro úpravy a stiskněte KLÁVESU DELETE.
  4. Klikněte na Uložit .
Jak zamknout tabulku v Excelu? V listu vyberte jenom buňky, které chcete zamknout. Znovu vyskakovací okno Formát buněk (Ctrl+Shift+F). Tentokrát na kartě Zámek zaškrtněte políčko Uzamčeno a potom klikněte na OK. Na kartě Revize klikněte na Zamknout list.

Jak zamknout list?

Níže je uvedený postup pro zamknutí listu.

  1. Na kartě Revize klikněte na Zamknout list.
  2. V seznamu Akce povolené všem uživatelům listu vyberte prvky, u kterých chcete uživatelům povolit provádění změn. Možnost.
  3. Volitelně zadejte heslo do pole Heslo k odemknutí listu a klikněte na OK.
Podle toho, jak zamknout tabulku? Tabulku lze zamknout, a zabránit tak jejím úpravám, přesunutí či smazání. Vyberte tabulku, v inspektoru formátování klikněte na panel Rozložení a poté na Uzamknout.

Jak změnit jen pro čtení?

Změna atributů pomocí průzkumníka souborů

Označte soubor a klikněte na kartu »Vlastnosti«. Vyzkoušejte i možnost s podržením klávesy [Alt] a poklepáním na soubor. V dolní části okna vlastností souboru najdete atributy, které můžete nastavit. Souboru nebo složce můžete přidělit atribut Jen pro čtení nebo Skrytý.
Může se také zeptat, jak odemknout soubor v excelu? xlsx . Excelový sešit otevřeme a na kartě Revize klepneme na „Odemknout list“, již bychom neměli být vyzvání k zadání hesla. Pokud klepneme opět na „Zamknout list“, nastavíme nové heslo a budeme se snažit ho, pokud možno, nezapomenout : ). Každopádně nyní nás již zapomenuté heslo nezaskočí.

Tak jak odemknout excelovou tabulku?

Excelový dokument si před pokusem o odemknutí zazálohujte pro případ, že se odemknutí nepovede. Následně vše uložte, velmi pravděpodobně budete muset potvrdit uložení. Nyní je nutné přejmenovat koncovku »zip« zpět na koncovku »xlsx«, následně Excel spusťte. Hotovo, Excel je odemknutý. Pokud jde o to, jak odblokovat soubor? Pokud znáte heslo pro zrušení zámku dokumentu nebo jste ověřeným vlastníkem dokumentu, postupujte takto:

  1. Na kartě Revize klikněte ve skupině Zámek na Omezit úpravy.
  2. V podokně úloh Omezit formátování a úpravy klikněte na Odemknout.
  3. Pokud se zobrazí výzva k zadání hesla, zadejte ho.

Jak zamknout sloupec?

Vyberte buňku pod řádky a napravo od sloupců, které mají zůstat při posouvání stále zobrazené. Vyberte Zobrazení > Ukotvit příčky > Ukotvit příčky.

By Lougheed

Jak zamknout obrázek v Excelu? :: Jak posunout obraz na monitoru?
Užitečné odkazy