Domovská stránka > J > Jak Parafrazovat Parafrázi?

Jak Parafrazovat parafrázi?

Jak správně parafrázovat a odkazovat na parafráze

  1. parafráze se nedává do uvozovek.
  2. parafráze by měla být kratší než původní text.
  3. parafráze je interpretace textu vlastními slovy.
  4. parafráze musí být ocitovaná

Přečtěte si více

Jak udělat primou citaci?

- Přímá citace je doslovné převzetí části textu jiného autora. Musí být v textu graficky zvýrazněna uvozovkami nebo kurzívou (zkratka cit. se v tomto případě nepoužívá). Když to vezmeme v úvahu, jak parafrázovat citaci? parafráze. Text, který přebíráme, můžeme citovat buď doslovně, tedy přímo, nebo parafrázovat, tedy opsat vlastními slovy. Odkaz i bibliografický záznam musíme samozřejmě uvádět jak u přímé citace, tak u parafráze, aby bylo jasné, které myšlenky jsou naše a které převzaté.

Co to je parafráze?

Parafráze je interpretace cizích myšlenek vlastními slovy, vždy citujeme, a to stejně jako u přímých citací. Parafrází se nerozumí, že v dané větě vyměníte pár slov, úroveň parafráze určuje, nakolik jste byli schopni porozumět dané problematice. A další otázka, jak označit parafráze? U parafráze musí být uveden bibliografický odkaz na zdrojovou literaturu. Z textu musí být jednoznačně jasné, kde parafráze začíná a kde končí. Lze to udělat kupříkladu tím, že odkazy na bibliografické citace budeme důsledně uvádět vždy na konci parafráze.

Jak parafrázovat článek?

Parafrázi nijak graficky nedodlišujeme od ostatního textu a vždy ji opatříme citací. Bez ohledu na délku parafráze ji formulujeme tak, aby bylo čtenáři zcela zřejmé, kde parafráze začíná a kde končí (jakými způsoby viz níže příklady). Tak jak parafrázovat v diplomové práci? PARAFRÁZE neboli nepřímá citace znamená, že teorii, myšlenku, resp. text z odborné publikace interpretujete vlastními slovy s tím, že nedochází ke změně jeho významu. Pro parafráze platí, že se nedávají do uvozovek, mívají menší rozsah než originální text a stejně jako u přímých citací musí být uveden autor nebo zdroj.

Jak napsat doslovnou citaci?

Přímou citací se rozumí doslovné/úplné převzetí původního díla jiného autora. V textu je opatřena uvozovkami a jedná-li se o delší citovaný text (např. odstavec), je zpravidla celý uveden kurzívou. Jak citovat podcast? Píše se v hranaté závorce za názvem v jazyce tvorby bibliografické citace. Většinou se používá univerzální označení [online], citovaný zdroj je ale možné specifikovat, např. [online blog], [online databáze], [online časopis], [podcast] apod. V případě, že nejsou uvedeny nakladatelské údaje, tato pole vynecháváme.

Pokud jde o to, jak citovat harvardský systém?

Obecná pravidla pro Harvardský systém

✓ Jméno tvůrce a rok vydání citovaného zdroje jsou uvedeny v textu ve formě (jméno, rok, rozsah stran). v závorce pouze autora a rok. Bibliografické citace jsou uspořádány v seznamu zdrojů v abecedním pořadí podle příjmení autorů (dále podle roku, pak podle názvu).

By Chantalle

Co je to citace? :: Kdy se rozesílají pozvánky na svatbu?
Užitečné odkazy