Domovská stránka > J > Jak Správně Citovat Prezentaci?

Jak správně citovat prezentaci?

místo údajů o konferenci uvádíme informace o přednášce (název aktivity knihovny, v rámci níž zazněla, datum a místo konání), které uvozujeme slovním spojením vyjadřujícím, že se nejedná o poster, ale prezentaci.

Přečtěte si více

Jak odkazovat na citace v textu?

Odkaz se vytváří tak, že se uvede první údaj z citace (převážně autor nebo název organizace, u děl bez autora se uvádí první slova z názvu) a rok vydání. Tyto údaje se dávají do kulaté nebo hranaté závorky. Za čárku se může uvést i číslo stránky, kde se konkrétní informace objevuje v původním dokumentu. Jak citovat et al? Jak citovat v textu více autorů

V případě dvou autorů uvádíte obě jména a rok vydání publikace. Pokud se na publikaci podílelo více autorů, uvádíte jméno prvního autora a zbytek nahrazujete zkratkou „et al. “ nebo „aj. “, případně “a kol.”.

Můžete se také zeptat, jak citovat 3 autory v textu?

Má-li dokument více autorů, uvádíme jen tři jména a připojíme zkratku „aj. “ (příp. „a kol. “) u citace českého titulu nebo „et al. Když to vezmeme v úvahu, jak správně citovat obrázek? Elektronický obrázek:

In: Jméno autora webu. Název webu [nosič]. Vedlejší názvy. Místo: nakladatel, datum, datum aktualizace/revize [datum citování].

Jak citovat rovnici?

Každý vzorec či rovnice (i chemická) se identifikuje pomocí arabských čísel umístěných do okrouhlých závorek na pravém konci řádku (před číslo rovnice je možno předřadit číslo kapitoly). Závorka je nedílnou součástí označení, odkazujeme tedy na rovnici (3.2) a nikoli na rovnici 3.2. Jak označit zdroje v textu? 1. Odkaz přímo v textu (první prvek a datum): v tomto případě uvedete odkaz na zdroj do okrouhlých závorek přímo za parafrázi nebo citaci. Odkaz obsahuje první prvek bibliografického záznamu (obvykle jméno autora nebo autorů) a datum vydání. Pokud první prvek (jméno) zmíníte už v textu, do závorky uvedete jen datum.

A další otázka, jak propojit citace pro s wordem?

Doplněk do Wordu - vkládání citací do textu

pasáž ocitovat, klikněte na tlačítko Vložit citaci. Zobrazí se seznam citací z Vašeho účtu Citace PRO Plus. Vyhledejte citaci a zvolte Vložit.
Jak správně citovat zákon? Zákonzákonůzákonzákonů

Úplná citace právního předpisu

  1. označení druhu právního předpisu.
  2. pořadové číslo (pod kterým byl vyhlášen ve Sbírce zákonů)
  3. rok vydání
  4. zkratka „Sb.“
  5. název předpisu.

Jak citovat hranaté závorky?

Hranaté závorky

4.10 Umístění citace :

  1. na konci textu,
  2. v poznámce pod čarou,
  3. přímo v textu,
  4. částečně v textu a částečně pod čarou.
  5. Zvolený způsob umístění citací musí být v celé práci jednotný.

By Tomasina

Jak na kontingenční tabulky v Excelu? :: Jak tvořit citace ve Wordu?
Užitečné odkazy