Domovská stránka > J > Jak Seřadit Tabulku Podle Datumu?

Jak seřadit tabulku podle datumu?

Přetažením myší ve sloupci směrem dolů vyberte kalendářní data, která chcete seřadit. Klikněte na kartě Domů na šipku u tlačítka Seřadit a filtrovat a potom na Seřadit od nejstaršího k nejnovějšímu nebo Seřadit od nejnovějšího k nejstaršímu.

Přečtěte si více

A další otázka, jak na funkce v excelu?

Funkce listu jsou seřazené do kategorií podle funkčnosti. Pokud chcete projít funkce v kategorii, klikněte na ni. Nebo stiskněte Ctrl+F pro vyhledání funkce po zadání prvních pár písmen nebo popisného slova. Jak filtrovat Data v Excelu? Vyberte data, která chcete filtrovat.

  1. Na kartě Data klikněte ve skupině Seřadit a filtrovat na tlačítko Filtr.
  2. Kliknutím na šipku. v záhlaví sloupců si zobrazíte seznam, ve kterém si navolíte, co chcete filtrovat. Poznámka V závislosti na typu dat ve sloupci vám Excel zobrazí buď Filtry čísel nebo Filtry textu.

Jak seřadit tabulku v Excelu podle sloupce?

Vyberte buňku ve sloupci, který chcete seřadit. Na kartě Data klikněte ve skupině Seřadit a filtrovat na tlačítko Seřadit. V dialogu Seřadit klikněte v části Sloupec v poli Seřadit podle na sloupec, který chcete seřadit. Jak vypnout řazení v Excelu? Na kartě Domů klikněte ve skupině Úpravy na seřadit & apotom klikněte na Vymazat.

Lidé se také ptají, jak seřadit sloučené buňky?

Řešení

  1. Vyberte celou oblast, kterou chcete seřadit.
  2. Ve skupině Zarovnání na kartě Domů vyberte ikonu pro otevření dialogového okna Zarovnání.
  3. Vyberte kartu Zarovnání a zrušte zaškrtnutí políčka Sloučit buňky.
  4. Vyberte OK.
Jak seřadit hodnoty v grafu Excel? Zobrazí se nástroje grafu. V části Nástroje grafuklikněte na kartě Návrh ve skupině Data na vybrat data. V dialogovém okně Vybrat zdroj dat klikněte v poli Položky legendy (řady) na datovou řadu, u které chcete změnit pořadí. Kliknutím na šipku Nahoru nebo Přesunout dolů přesuňte datovou řadu na místo, které chcete.

Jak určit pořadí v Excelu?

K tomuto se dá použít funkce Rank, která má tvar: = RANK(číslo;odkaz;pořadí), kde číslo je hodnota (číslo) jehož pořadí hledáte a odkaz je oblast seznamu čísel, ve kterých se dané číslo nachází a v rámci nichž se pořadí dělá. A další otázka, jak vnořit funkcí když? Pokud jste klikli na KDYŽ, zobrazí se v dialogovém okně Argumenty funkce argumenty funkce KDYŽ. Pokud chcete vnořit jinou funkci, můžete ji zadat do pole argumentu. Můžete třeba zadat SUMA(G2:G5)do Value_if_true funkce KDYŽ. Zadejte všechny další argumenty, které jsou potřeba k dokončení vzorce.

Jak použít funkcí Svyhledat?

Syntaxe SVYHLEDAT. Funkce SVYHLEDAT (anglicky název: VLOOKUP) vyhledá v prvním sloupci tabulky požadovanou/hledanou hodnotu a vrátí hodnotu, která je ve stejném řádku (jako nalezená hodnota), ale nachází se v jiném (námi určeném) sloupci zdrojové tabulky.

By Donahue

Jaké jsou funkce v Excelu? :: Jak ukladat soubory na Mac?
Užitečné odkazy