Domovská stránka > J > Jaké Jsou Funkce V Excelu?

Jaké jsou funkce v Excelu?

V Microsoft Excel je k dispozici několik stovek různých funkcí. Funkce se dělí do několika různých kategorií - matematické a trigonometrické, finanční, statistické, vyhledávací, textové, datum a čas, logické, databázové, informační a inženýrské.

Přečtěte si více

Také, jak vyfiltrovat více položek v excelu?

Víc sad kritérií, víc sloupců ve všech sadách

Klikněte na buňku v oblasti seznamu. V příkladu kliknete na libovolnou buňku v oblasti seznamu A6:C10. Na kartě Data klikněte ve skupině Seřadit a filtrovat na tlačítko Upřesnit.
Jak vybrat data v Excelu? Klikněte pravým tlačítkem myši na graf a zvolte Vybrat data. Na listu, který obsahuje zdrojová data grafu, se zobrazí dialogové okno Vybrat zdroj dat. Po opuštění dialogového okna klikněte na list a potom kliknutím a přetažením vyberte všechna data, která chcete použít pro graf, včetně nové datové řady.

Proč nefunguje filtr v Excelu?

Na kartě Domů klikněte ve skupině Úpravy na tlačítko Seřadit a filtrovat a kliknutím na příkaz Vymazat filtr vymažte. Některá data v tomto sešitu jsou filtrována podle barvy buňky. Řádky skryté pomocí takového filtru zůstanou ve starších verzích aplikace Excel skryté, ale samotný filtr nebude zobrazen správně. Jak srovnat buňky v Excelu? Základním vzorcem a operátorem rovná se (=) porovnáme obsah dvou vedlejších buněk. Pokud se buňky rovnají, vzorec vrátí stav PRAVDA, jinak NEPRAVDA.

Pokud jde o to, jak zrušit filtr?

Pokud chcete filtry úplně odebrat, přejděte na kartu Data a klikněte na tlačítko Filtr nebo použijte klávesovou zkratku Alt+D+F+F. Jak nastavit podmíněné formátování v Excelu? Na kartě Domů klikněte ve skupině Styly na šipku vedle položky Podmíněné formátování a potom na položku Zvýraznit pravidla buněk. Vyberte požadovaný příkaz, například Mezi, Je rovno, Text, který obsahuje nebo Datum nacházející se. Zadejte hodnoty, které chcete použít, a vyberte formát.

Jak změnit hodnoty v grafu?

V grafu klikněte na osu hodnot, kterou chcete změnit, nebo ji vyberte ze seznamu prvků grafu následujícím způsobem:

  1. Klikněte na libovolné místo v grafu.
  2. Na kartě Formát klikněte ve skupině Aktuální výběr na šipku vedle pole Prvky grafu a potom klikněte na Svislá osa (osa hodnot).
Jak seřadit data v kontingenční tabulce? Řazení dat popisků řádků nebo sloupců v kontingenční tabulce

V kontingenční tabulce klikněte na libovolné pole ve sloupci obsahující položky, které chcete seřadit. Na kartě Data klikněte na Seřadita potom klikněte na pořadí řazení, které chcete.

Jak seřadit kontingenční tabulku podle hodnot?

Postupujte takto:

  1. Klikněte na šipku. u záhlaví Popisky řádků a vyberte Seřadit podle hodnoty.
  2. V dialogovém okně Seřadit podle hodnoty v části Vybrat hodnotu vyberte hodnotu, podle které chcete data seřadit.
  3. V části Možnosti řazení vyberte požadované pořadí řazení.

By Hiltan Damms

Jak vyčistit plný disk C? :: Jak seřadit tabulku podle datumu?
Užitečné odkazy