Domovská stránka > J > Jak Zjistit Adresu Sítě?

Jak zjistit adresu sítě?

Najděte svou IP adresu v Windows

  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.

Přečtěte si více

Jak se počítají Subnety?

Pokud je prefix /27 (standartní je /24) tak víme, že si network půjčil 27-24 bitů tedy 3. Počet subnetů se počítá vzorcem 2^n, kdy n je počet půjčených bitů. Jak rozdelit síť? IP adresu rozdělíme na tři části:

  1. Bity, které označují celou naši síť — v adrese jsou zleva a jejich počet označíme S.
  2. Další bity zleva vyhradíme pro označení podsítě — počet bitů pro podsíť označíme P.
  3. Zbývající bity IP adresy, budou označovat konkrétní zařízení v podsíti — počet bitů pro zařízení označíme Z .

Co je to adresa sítě?

IP adresa (anglicky IP address) je v informatice číslo, které jednoznačně identifikuje síťové rozhraní v počítačové síti, která používá IP protokol. V současné době je nejrozšířenější IPv4, která používá 32bitové IP adresy, které jsou zapisovány dekadicky po jednotlivých oktetech (tj. Podle toho, jak zjistit ip adresu jineho pc? IP adresa routeru

Pokud potřebujete zjistit, jakou IP adresu má router či jiné zařízení, přidělující ostatním zařízením IP adresy v lokální síti, pak tuto adresu naleznete taktéž ve výpisu po zadání řetězce „ipconfig“. Nachází se pod položkou „Default Gateway“.

Může se také zeptat, jak zjistit ip adresu síťového disku?

Lokální IP adresu zjistíte například napsáním příkazu ipconfig do příkazové řádky. Další možností je podívat se na vlastnosti sítě. Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonku připojení, vyberte Otevřít nastavení Síť a internet | Zobrazit vlastnosti sítě. Jak vypočítat masku? Ta se zapisuje jako IP adresa následovaná lomítkem (/) a číslem, které reprezentuje počet jedničkových bitů v masce podsítě v binární formě. Protože celkový počet bitů v masce je 32, tak počet nul je 32 - počet jedniček . Příklad CIDR notace je 10.0.5.2/20 a tedy maska je 255.255.240.0 . 255 .

Co určuje maska podsítě?

Maska sítě umožňuje definovat rozsahy IP adres, které k dané podsíti náleží (viz kapitola Určení rozsahu IP adres výše). Máme-li k dispozici rozsah IP adres, můžeme pomocí masky rozdělit IP adresy, které do tohoto rozsahu patří, na několik menších rozsahů – podsítí. Podle toho, jak zjistit subnet mask? Subnet Mask

Zjišťování adres IP počítače a tiskárny

  1. (Windows 8 nebo novější)
  2. Zadejteipconfig (C:\>ipconfig) a stiskněte klávesu Enter.
  3. Zobrazí se adresa IP a maska podsítě.

Jak vytvořit podsíť?

Velikost významnější části IP adresy (tj. velikost části, která vyjadřuje „číslo sítě“) je definována pomocí CIDR notace počtem bitů zleva (tzv. prefix) nebo pomocí masky sítě. Jednu a tutéž podsíť je tedy možné zapsat pomocí prefixu jako 198.51.100.0/24 nebo pomocí masky sítě jako 198.51.100.0/255.255.255.0 .

By Senhauser Schram

Co je to Vlsm? :: Jak upravit tapetu na PC?
Užitečné odkazy