Domovská stránka > J > Jak Zpomalit Vetrak?

Jak zpomalit vetrak?

Super věcička tato prodlužka, dá se použít na zpomalení-ztišení jakéhokoliv větráku v PC bez ohrožení jeho záruky - na přerušený červený drát naletujte výkonový rezistor (alespoň 3W) 40 až 160 ohmů (zkusmo dle potřeby snížení otáček) a větráček potom připojte přes tuto redukci.

Přečtěte si více

Jak zjistit otáčky ventilátoru?

SpeedFan dokáže přečíst i S.M.A.R.T. informace z vašeho pevného disku. Poslední záložkou jsou grafy, kde si můžete nechat zobrazovat vývoj teploty, rychlosti ventilátorů a napětí na výstupů ze zdroje. Češtinu aktivujete prostřednictvím nabídky "Readings > Configure > Options". Jak zvýšit otáčky ventilátoru v notebooku? Rychlost otáček ventilátoru jde dána nastavením BIOSu, který to řídí podle teplot uvnitř počítače (procesor, řadič, grafika,) Může na to mít vliv i výkov procesoru. Pokud vzroste, může BIOS preventivně zvýšit otáčky chladiče. Rozhodně to neřídí Windows.

Jak ztišit větrák v notebooku?

Co se týče desktopů, již legendárním programem, který je stále vyvíjen, pro správu rychlostí větráčků, je Speedfan. Ten bezplatný nástroj umí monitorovat stav hardwaru, hodnoty napětí, rychlosti větráků a teploty komponent včetně pevných disků. Jsou-li větráky na vašem počítači příliš hlučné, Speedfan je skvělým lékem. Tak jak vypnout větrák u pc? Re: Stále spuštěný větrák

jak vypnout ventilátor, jednoduše Start -> vypnout. Vypnutý notebook je asi jediná situace kdy bude vypnutý i ventilátor.

Lidé se také ptají, co huci v počítači?

Ve stolním PC je zdrojem hluku větrák ve zdroji, větrák na procesoru a větrák na grafické kartě. Nejlacinější a nejsnazší je výměna ve zdroji. To je za pár šupů a stojí za to si nějakou kačku připlatit za větrák s kvalitními ložisky. Jak vypnout ventilátor? Jediné, jak jej lze vypnout, je nutné vypnout pojistky. Ve ventilátoru je kondenzátor, který způsobuje, že se ventilátor vypne po čase sám. Pokud se ventilátor přestal sám vypínat, znamená to, že kondenzátor přestal fungovat.

Jak ztišit PC zdroj?

Velmi jednoduchým způsobem lze ztišit většinou poslední hlučnou věc v počítači zdroj. Stačí kus plechu/lepenky, molitan a šikovné ruce. Výsledkem je tlumič zdroje, který sníží hluk o 10 - 15 dB nebo víc - v závislosti na tom jak dobrý tlumič vyrobíte. Jak zabránit přehřívání notebooku? Pořiďte si chladicí podložku – chladicí podložka buď aktivně chladí pomocí externích větráků, nebo alespoň notebook vyzvedne a umožní snazší cirkulaci vzduchu a lepší vlastní chlazení. V každém případě je chladicí podložka asi nejpraktičtější pomocník při problémech s přehříváním notebooku.

Jak vybrat ventilátor do PC?

Jakou velikost by ventilátory pro PC skříně měly mít?

  1. Malé větráky do 70 mm využijete v malých PC skříních.
  2. Ventilátory 80×80 mm se hodí pro všechny typy skříní.
  3. Větráky 92×92 mm již vyžadují o něco více instalačního prostoru.
  4. Ventilátor 120×120 mm je ideálním kompromisem velikosti a chladicího výkonu.

By Fiden Fouty

Jak optimalizovat SSD disk? :: Jak snížit rychlost ventilátoru?
Užitečné odkazy