Domovská stránka > J > Jak Dlouho Trvá Vyřízení Trestního Oznámení?

Jak dlouho trvá vyřízení trestního oznámení?

Policie jej musí do 30 dnů vyrozumět. Forma a obsah trestního oznámení nejsou stanoveny, doporučujeme však formulovat trestní oznámení srozumitelně a stručně tak, aby bylo zřejmé, kdo oznámení činí (včetně přesné totožnosti a adresy), kdy a kterému policejnímu útvaru bylo oznámení podáno.

Přečtěte si více

Co je to Kyberstalking?

Kyberstalking lze jednoduše nazvat nebezpečným pronásledováním. Útočník využívá informační a komunikační technologie k dlouhodobému, opakovanému a stupňovanému kontaktování – pronásledování své oběti, ve které chce úmyslně vyvolat pocit strachu o své soukromí, zdraví nebo život. Co delat při sexualnim obtěžování? Můžete se obrátit na někoho blízkého nebo vyhledat odbornou pomoc. Můžete se obrátit na Modrou linku, která provozuje linku důvěry, na organizaci Persefona, která poskytuje pomoc obětem domácího a sexuálního násilí nebo na proFem - centrum pro oběti domácího a sexuálního násilí.

Když to vezmeme v úvahu, jak se branit obtěžování?

"Pěsti proti sexuálnímu obtěžování nepomůžou," zaznívá mimo jiné ve webináři. Mnohem lepší a účinnější je bránit se slovně, ovšem ne vulgárně. Houdek radí vystupovat slušně, ale rázně a nesklouzávat k tykání, jak dělají někteří útočníci. Připravit si lze univerzální věty "Nechtě mě být!", "Běžte pryč!" nebo "Ne!". Co je obtěžování? Podle odstavce pátého tohoto ustanovení se obtěžováním „rozumí jednání, které je jiným příslušníkem oprávněně vnímáno jako nevítané a jehož záměr nebo důsledek vede ke snížení důstojnosti fyzické osoby nebo k vytváření nepřátelského nebo ponižujícího prostředí“.

Co dělat když vás někdo vydírá?

Rohodně mu nepiš, že mu dáš cokoliv, to je chyba, v hrsti jej musíš mít ty, ne on tebe. O vydírání zajišťuj důkazy. Po upozornění na tyto skutečnosti na dotyčného útočníka vůbec nereaguj, neodepisuj, jen stále uchovávej komunikaci a zajišťuj důkazy (jakákoliv odpověď je jen podnětem pro útočníka ke komunikaci). Jak se zachovat při vyhrožování? Vyhrožuje-li vám váš partner a výhrůžky jsou provázeny fyzickým násilím, pak od něj rozhodně odejděte. Nesmíte mu to však říkat předem, aby se ještě více nerozzuřil. Můžete využít bezplatnou nonstop linku pomoci obětem na čísle 116 006 a ubytovat se i s dětmi v azylovém domě nebo intervenčním centru.

Jak se bránit proti vydírání?

Jediný způsob, jak můžete přijít o svou moc, je projevit svou nerozhodnost, proto ho nikdy nežádejte, aby přestal vydírat a nedávejte si situaci za vinu. Nesmíte mít pro manipulátora pochopení a nesnažte se do něj vcítit. Nezapomeňte, že jste to vy, s kým se manipuluje, proto je důležité, jak se cítíte. Co se děje po podání trestního oznámení? Jestliže trestní oznámení podáno bylo, budete zřejmě kontaktováni orgány činnými v trestním řízení, které mají za povinnost prověřit okolnosti důvodně nasvědčujících tomu, že se stal trestný čin. K samotnému dokazování dochází až v řízení před soudem, o kterém, jestliže nastane, budete vyrozuměn.

Jak zjistit jestli je proti mě podáno trestní oznámení?

Pokud je podáno trestní oznámení, nestanoví zákon žádné lhůty, v nichž by měl být ten, jehož se oznámení týká (podezřelý), s tímto oznámením seznámen. Je na příslušném státním zástupci a policejním orgánu, jakou zvolí taktiku pro objasnění případného trestného činu.

By Madel

Jak se zbavit Bing? :: Jak se zbavit stalkingu?
Užitečné odkazy