Domovská stránka > J > Jak Se Zbavit Stalkingu?

Jak se zbavit stalkingu?

Možnosti obrany proti stalkerům

  1. Dejte stalkerovi na vědomí, že o něj nestojíte, nemáte zájem.
  2. Přerušte osobní kontakty s pronásledovatelem - neodpovídejte na vzkazy, urážky, na telefonáty, nereagujte na SMS, nescházejte se s ním (jakýkoli kontakt s útočníkem může vést k prohloubení zájmu o oběť)

Přečtěte si více

Jak se bránit proti stalkingu?

Pokud je chování stalkera nepříjemné, klíčové je neignorovat jej a ihned se proti němu jasně vymezit – ústně se svědky, písemně doporučeným dopisem, objeví-li se na pracovišti, doporučuje se zainteresovat nadřízeného. Pokud by i přesto stalker pokračoval, už je na místě jej ignorovat a případně podat trestní oznámení. A další otázka, jak se chovat ke stalkerovi? Stalking je způsob nevhodného chování, které se projevuje tím, že se pachatel (anglický výraz stalker lze přeložit jako „pronásledovatel“) zaměří na nějakého člověka (svoji oběť), která ale o jeho zájem nestojí a neustále a dlouhodobě ho pronásleduje a obtěžuje (nevyžádanými esemeskami, e-maily, na skype, různými druhy

Také, co dělat když mě někdo pronásleduje?

Když jste přesvědčení, že vás někdo pronásleduje, neuškodí zavolat na policii a ti vás již dále navedou. V ČR je možné využívat následujících čísel: 112 – jednotné evropské číslo tísňového volání Kolik let je za stalking? e) zneužije jeho osobních údajů za účelem získání osobního nebo jiného kontaktu, a toto jednání je způsobilé vzbudit v něm důvodnou obavu o jeho život nebo zdraví nebo o život a zdraví osob jemu blízkých, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

Podle toho, jak jednat se stalkerem?

Stalker sice má zakázáno přiblížit se k pronásledované osobě na méně než sto metrů, jenže mnohdy tento zákaz poruší zcela okamžitě. Oběti nezbývá než opět shromažďovat důkazy, kontaktovat policii... Podmínkou pro potrestání navíc je, že pronásledování musí u oběti "vzbudit důvodnou obavu" o život či zdraví. Může se také zeptat, jak vypada stalking? Z pohledu zákona lze za stalking považovat opětovné, systematické, dlouhodobé obtěžování nevyžádanými esemeskami, e-maily, skype, různé druhy chatu, telefonáty, nechtěnými pozornostmi, případné opakované cílené sledování osoby. (§ 354 trestního zákoníku).

Také, jak reagovat na obtěžování?

JAK REAGOVAT NA SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ A KAM SE OBRÁTIT O POMOC

  1. dejte jasně najevo, že si takové chování nenecháte líbit a nebudete tolerovat,
  2. pokud obtěžování pokračuje, jednejte rozhodně a nevzdávejte se,
  3. svěřte se někomu, komu důvěřujete.
Jak se bránit Když vám někdo vyhrožuje? Vyhýbejte se kontaktu s exmanželem a pokud vám bude vyhrožovat ublížením na zdraví , ničením vašeho majetku nebo dokonce zabitím, obraťte se na Policii ČR. Od 1.1. 2010 je v nebezpečné vyhrožování trestným činem. Je také možné požádat, aby mu soud zakázal vás kontaktovat.

Tak jaký trest je za stalking?

Pachateli pak v základní sazbě hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, při naplnění kvalifikované skutkové podstaty, je-li pronásledovaným dítě nebo těhotná žena, případně je pronásledujících více či je použita zbraň, na šest měsíců až tři roky.

By Lewin

Jak dlouho trvá vyřízení trestního oznámení? :: Jak vypnout rozšíření?
Užitečné odkazy