Domovská stránka > J > Jak Dělení Na Dvě Desetinná Místa?

Jak dělení na dvě desetinná místa?

Desetinné číslo dělíme přirozeným číslem tak, jako by to bylo přirozené číslo. V podílu oddělíme tolik desetinných míst, kolik je v dělenci. Nejdříve obě desetinná čísla vynásobíme 10, 100 nebo 1 000 (podle toho, kolik desetinných míst má dělitel). Tak se dělitel změní na přirozené číslo a pokračujeme v dělení.

Přečtěte si více

Jak se sčítají desetinná čísla?

Při sčítání a odčítání desetinných čísel postupujeme stejně jako při běžném sčítání a odčítání, pouze musíme mít čísla „zarovnaná“ podle desetinné čárky. Jako vhodná pomůcka (zejména při sčítání a odčítání pod sebou) může být doplnit si nuly zprava, aby obě čísla měla stejný počet cifer za desetinnou čárkou. Jak se zaokrouhluje na miliony? miliony

Příklady:

  1. 5 780 100 ≐ 6 000 000.
  2. 8 290 342 ≐ 8 000 000.
  3. 99 123 829 ≐ 99 000 000.

Jak se zaokrouhluje pětka?

Při zaokrouhlování dochází k nutné a žádoucí chybě (nepřesnosti). Kromě toho ovšem dochází k chybám nežádoucím, které jsou dvojí: zaokrouhlení (přesné) pětky, kdy je nutné se rozhodnout, zda zaokrouhlit na nejbližší vyšší nebo nižší; praktické postupy jsou 4: nahoru, dolů, na sudou, náhodně Jak se zaokrouhlují haléře? Velcí obchodníci podle tohoto ustanovení postupují. Například mluvčí společnosti Ahold Libor Kytýr uvedl, že v obchodech Hypernova a Albert, které tato společnost provozuje, zaokrouhlují nákupy končící čtyřiceti haléři směrem dolů, od padesáti haléřů pak nahoru.

Také, jak zaokrouhlit na 0 5?

Funkce ZAOKROUHLIT zaokrouhluje čísla obsahující desetinné části následujícím způsobem: Pokud je desetinná část 0,5 nebo větší, bude číslo zaokrouhleno nahoru. Pokud je desetinná část menší než 0,5, bude číslo zaokrouhleno dolů. Co je to desetina? Desetinné číslo je způsob zápisu čísla pomocí celé části a desetinné části, která je oddělená desetinnou čárkou. Například v zápisu 154,28 je 154 celou částí a 28 desetinnou částí. Na prvním místě za desetinou čárkou jsou desetiny, na druhém setiny, na třetím tisíciny.

Jak odstranit desetinná místa v Excelu?

Chcete-li například odstranit všechny číslice kromě první číslice za desetinnou čárkou, můžete použít vzorec = INT (E2 * 10) / 10. Funkce TRUNC: Kromě hodnoty, kterou odeberete číslice za desetinnou čárkou, zadejte vzorec = TRUNC (E2,0) do prázdné buňky a potom přetáhněte rukojeť výplně do požadovaného rozsahu. Jak zaokrouhlit v Excelu na stovky nahoru? Pokud chci zaokrouhlovat na stovky, desítky atd., je to vlastně zaokrouhlování směrem vlevo od desetinné čárky, a proto se hodnoty udávají s mínusem. Funkce ZAOKROUHLIT zaokrouhluje dle matematických pravidel. Pro zaokrouhlování nahoru a dolů stejným způsobem použijte funkci ROUNDUP / ROUNDUP a ROUNDDOWN / ROUNDDOWN.

Může se také zeptat, co je funkce round?

Funkce ZAOKROUHLIT zaokrouhlí číslo na určitý počet desetinných míst podle standardních pravidel.

By Churchill Trundy

Jak zaokrouhlovat na jednotky? :: Jak zaokrouhlovat Excel?
Užitečné odkazy