Domovská stránka > P > Proč Se Ucházíte O Tuto Pozici Odpověď?

Proč se ucházíte o tuto pozici odpověď?

Místo toho se zaměřte na to, co jste se v předchozím zaměstnání naučil/a a že jste připraven/a tyto znalosti a dovednosti použít na pozici, o kterou se ucházíte. Navrhovaná odpověď: “ V minulém zaměstnání jsem nemohl/a dostatečně využít svoji kreativitu.

Přečtěte si více

Na co se ptát při výběrovém řízení?

Jak jste se dověděl/a o tomto výběrovém řízení? Jakou máte představu o náplni na tomto místě? Jaké budou Vaše první kroky na novém místě, pokud se pro Vás rozhodneme? Čím a jak byste chtěl/a přispět k tomu, aby tato funkce byla přínosem pro naši firmu? Kde se vidíte za 5 let sloh? Personalisty jistě potěší, pokud ve své odpovědi projevíte jistý „drajv“ a chuť se v rámci firmy dále rozvíjet a posouvat kupředu. Jestliže se ale při pohovoru svěříte, že za pět let se vidíte na pozici svého nadřízeného anebo třeba rovnou v ředitelském křesle, budete působit spíš jako hrozba.

Jak odpovědět na přijetí do práce?

Pokud váš zaměstnavatel chce, abyste nastoupil co nejdříve, měl by dopis s nabídkou poslat bezodkladně. Uveďte všechny relevantní formality, jako je jméno, adresa společnosti a datum. Poděkujte novému zaměstnavateli za nabídku pracovní pozice. Sdělte mu, že nabídku s radostí přijímáte. Také, proč se hodím na tuto pozici? Vhodná odpověď – prodávejte své pozitivní vlastnosti a uvádějte konkrétní příklady úspěchů, kterých jste dosáhli – ideálně vše v souladu s požadavky na pracovní pozici, o kterou se ucházíte. Zdůrazněte, že jste připraveni pracovat na plný výkon, že budete plnit úkoly efektivně, samostatně a vše dotahovat do konce.

Také, proč chcete pracovat na této pozici pro naši společnost?

Jen jasně a jednoduše vysvětlete své důvody, kvůli kterým jste odešli. Řekněte i to, co jste díky svému předchozímu zaměstnání získali za zkušenosti a můžete tak plynule navázat k tomu, co pozitivního byste mohli přinést novému zaměstnavateli. 6. Proč chcete pracovat zrovna v naší společnost? Proč je tato pozice pro vás zajímavá? Snažte se na konci své odpovědi zformulovat to, že vás těší, že jste byli pozváni na pohovor právě pro tuto konkrétní roli. Nemusíte poděkování přehánět, stačí v jedné větě zmínit, že máte z pozvání radost, aby personalista věděl, že o danou roli máte opravdu velký zájem.

Jak se chovat při výběrovém řízení?

Uložte si kontakt na osobu, která s vámi bude vést pohovor, a v případě i krátkého zpoždění se nezapomeňte omluvit. Během pohovoru je velmi důležité být neustále přítomný a asertivně naslouchat. Nechte personalistu vždy domluvit, neskákejte mu do řeči a za žádnou cenu nebuďte útoční nebo přehnaně horliví. Můžete se také zeptat, na co se připravit při pohovoru? Seďte na židli vzpřímeně s nohama u sebe, gesta používejte přiměřená a dívejte se druhým do očí. Během pohovoru aktivně personalistovi naslouchejte, zodpovídejte jeho otázky (samozřejmě ne ty diskriminační jako je počet dětí, rodinný stav, sexuální orientace, náboženské vyznání atd.) a klaďte ty, které vás zajímají.

Jak připravit na pohovor?

Prozradili nám některé z nich:

  1. Pohovor by neměl kandidáta rozhodit.
  2. Zeptejte se kandidáta na vzdělávání
  3. U pohovoru by měly zaznít silné stránky.
  4. Upřímnost a otevřenost se u pohovoru cení
  5. Vynechte klišé všech pracovních pohovorů
  6. Nečekejte se zpětnou vazbou příliš dlouho.
  7. Pohovor má mít konkrétní a přímé otázky.

By Danais

Jak se vyhnout odpovědi? :: Jak se dělá vlnovka na klávesnici?
Užitečné odkazy