Domovská stránka > K > Kdo Je Pedagog Volného Času?

Kdo je pedagog volného času?

Pedagog volného času zajišťuje tvorbu obecných forem a metod výchovy a vzdělávání v oblasti volného času dětí, mládeže nebo dospělých. Provádí specifická pedagogická vyšetření.

Přečtěte si více

Kdo může učit na prvním stupni?

Na prvním stupni všech škol mohou učit také osoby, které absolvovaly magisterské programy zaměřené na speciální pedagogiku pro učitele, v jejichž rámci získávají i znalosti didaktiky předmětů prvního stupně. Tyto programy se uskutečňují i na jiných fakultách než pedagogických. Jak se připravit na hospitaci? Jak se připravit na hospitaci

Místo aby své pedagogické schopnosti a výsledky práce předvedli na schopnostech a znalostech svých žáků. Proto jsou pro hospitaci nevhodné hodiny s převahou výkladu učitele. Naopak vhodné jsou hodiny procvičovací, v nichž mají žáci hodně možností ukázat různé formy práce.

Co se učí na prvním stupni?

Hlavně studium učitelství prvního stupně předpokládá, že zvládneš talentovky ( výtvarka, hudebka, tělocvik) a že budeš schopná zvládnout hru na hudební nástroj - většinou klavír - na celkem vysoké úrovni(hra oběma rukama, hra z listu i zpaměti). K tomu samozřejmě státní zkouška z matematiky, češtiny a dalších předmětů. Kdo může učit v přípravné třídě? Podmínky kvalifikace lze vyčíst přímo v zákoně (str. 3, 4, 5) - http://www.msmt.cz/file/34285/. Absolventka SŠ s maturitou v oboru Učitelství pro MŠ a také absolventka bakalářského studijního programu Učitelství pro MŠ kvalifi kaci učitelky MŠ získaly a mohou působit také v přípravné třídě ZŠ.

Kdo může učit tělocvik?

Pokud chcete učit tělocvik na 2. stupni ZŠ nebo SŠ, stačí vám k tomu magisterský titul (ne nutně pedagogický) z oboru zaměřeného na tělesnou výchovu a sport. Tedy např. pokud máte magistra v oboru „Trenér“, můžete spokojeně vyrazit do školství. Kdo může dělat ředitele školy? b) Ředitelem školy může být pouze ten, kdo získal praxi ve výkonu přímé pedagogické činnosti nebo v činnosti, pro kterou jsou potřebné znalosti stejného nebo obdobného zaměření, nebo v řídící činnosti nebo v činnosti ve výzkumu a vývoji.

Co obnasi práce v Druzine?

Komplexní výchovná, vzdělávací, diagnostická a preventivní činnost zaměřená na celkový rozvoj osobnosti nebo na socializaci, resocializaci a reedukaci včetně navrhování cílených opatření k optimalizaci procesu výchovy a vzdělávání v rámci školy, školského nebo jiného zařízení a průběžné aktualizace individuálních Co dělá vychovatel ve vězení? Vychovatel je zaměstnancem věznice, který je v každodenním kontaktu s odsouzeným. Na něj se odsouzený obrací o radu, žádá ho o pomoc při řešení různých záležitostí. Odsouzený se často obrací na vychovatele jako na člověka, který mu může pomoci, ne jako na zaměstnance věznice.

Jak pracovat v družině?

Vychovatelka v družině

Musíš mít minimálně pedagogické minimum, to je pedagogická SŠ, VŠ případně jsou i kurzy vyloženě nazvané pedagogické minimum. Speciální pedagogika je něco úplně jiného, to je vzdělávání lidí s postižením.

By Luigino

V kterých země se mluví francouzsky? :: Jak se stát vychovatelkou?
Užitečné odkazy