Domovská stránka > C > Co Je Speciální Znak?

Co je speciální znak?

Speciální znaky jsou znaky, které nejsou obsažené ve vašem rozložení klávesnice. Lze je použít stisknutím kombinace kláves na klávesnici nebo použitím mapy znaků v systému Windows.

Přečtěte si více

Jak se píše velke S?

formát/znaková sadazápiskód (kódový bod)
UnicodeU+0160 nebo U+0043 + U+030C352 resp. 16016
HtmlŠŠ resp. Š
Windows-1250138 resp. 8A16
ISO 8859-2169 resp. A916
2 další řádky Jak se dělá lomítko? ASCII KÓD PRO LOMÍTKO

Stiskneme levý Alt a držíme ho zmáčknutý. Na numerické části klávesnice zadáme číselný kód 47. Pustíme levý Alt a / se okamžitě napíše.

Jak napsat velke I?

když chci napsat třeba velké Ž zmáčknu shift+háček a písmeno z. Oběví se ale toto ˇˇZ u dlouhého í toto ´´I prostě dva háčky před písmenem nebo dvě čárky před písmenem. Pokud jde o to, jak správně psát mínus? Ačkoliv tento výraz běžně vyslovujeme dlouze (mínus), v psané formě je jedinou správnou variantou minus. Může se jednat o podstatné jméno (rodu mužského neživotného či středního) nebo také příslovce. V každém případě se však podle pravidel pravopisu píše tento výraz skutečně s krátkým i.

Co znamená +-?

Znaménka plus a minus (+ a −) se obecně používají k označování kladných a záporných čísel a rovněž pro operace sčítání a odčítání. Používají se i v dalších významech, více méně analogických. Plus a minus jsou výrazy z latiny, které znamenají „více“ a „méně“. Jak napsat sjednoceno? Sjednocení je komutativní operace, platí tedy, že A ∪ B = B ∪ A, sjednocované množiny je tedy možno psát v libovolném pořadí. Neutrálním prvkem pro operaci sjednocení je prázdná množina, tzn. A ∪ ∅ = A pro libovolné A.

Jak se píše Ñ?

Občas bych si potřeboval napsat španělské ň (ñ). Zatím jediná možnost je přepnout na španělskou klávesnici (nebo na anglickou a pak ALT+0241). Také, jak napsat a se stříškou? Druhou možností, jak napsat é s háčkem je stisknutí klávesy s čárkou, kterou najdete vedle klávesy Backspace a je zde nakresleno i plus, rovná se a háček. Tuto klávesu stiskněte a pusťte, čímž zajistíte, že další písmeno se napíše s čárkou.

Jak napsat mi?

Mý či Mí (majuskulní podoba Μ, minuskulní podoba μ, řecký název Μι nebo Μῦ) je dvanácté písmeno řecké abecedy a v systému řeckých číslovek má hodnotu 40.

By Gayle

Jaké jsou nejrozšířenější redakční systémy? :: Jak zjistit jestli mám 32 nebo 64-bit procesor?
Užitečné odkazy