Domovská stránka > J > Jak Vložit Nadpisy Do Wordu?

Jak vložit nadpisy do Wordu?

Přidání nadpisu

  1. Vyberte text, který chcete použít jako nadpis.
  2. Na kartě Domů a přejíždějte myší nad různými nadpisy v galerii stylů. Všimněte si, že když se zastavíte nad jednotlivými styly, text se změní, takže vidíte, jak bude ve vašem dokumentu vypadat. Klikněte na styl, který chcete použít.

Přečtěte si více

Jak vložit podkapitolu?

V kartě Domů - Styly vybereme Nadpis 1 (pro kapitolu) či Nadpis 2 pro podkapitolu. Po přiřazení se daný text změní dle vybraného stylu. Poznámka: Jak předdefinované styly změnit pole svých potřeb či přidat automatické číslování jednotlivých kapitol sepíšu v dalším článku. Jak se formátuje ve Wordu? Formátování textu v obsahu

  1. Přejděte na Reference > Obsah > Vložit obsah.
  2. Zvolte možnost Změnit.
  3. V seznamu Styly klikněte na úroveň, kterou chcete přizpůsobit, a potom klikněte na Změnit.
  4. V podokně Úprava stylu si nastavte požadované změny.
  5. Kliknutím na OK změny uložíte.

Jak souvisí nadpisy s generovaným obsahem?

Dokument s nadpisy

Základ pro vygenerování obsahu dokumentu tvoří text a v něm použité nadpisy. Microsoft Word již ve standardním nastavení definuje styly dokumentu "Nadpis 1, Nadpis 2, Nadpis xxx". Stačí jich tedy využít k označení nadpisů. Úroveň nadpisů si každý zvolí sám dle příslušného dokumentu.
Také, jak označit ve wordu strany? Na kartě Vložení klikněte na ikonu Číslo stránky a pak klikněte na Číslo stránky. Vyberte umístění a pak vyberte styl zarovnání. Word automaticky očísluje všechny stránky kromě určených titulových stránek. Pokud chcete změnit styl číslování, vyberte Formát a pak zvolte formátování, které chcete použít.

Také, jak číslovat nadpisy?

7) Nastavení víceúrovňového číslování nadpisů

Je tedy potřeba kliknout do textu nadpisu (nejlépe text se stylem Nadpis 1). V levém seznamu stylů se zobrazí, že jsme správně na stylu Nadpis 1. Přes horní nabídku na kartě Domů klikneme na ikonku s víceúrovňovým číslováním, kde vybereme požadovanou variantu číslování.
Jak vložit obsah do dokumentu? Kliknutím označte místo, kam chcete vložit obsah (obvykle na začátek dokumentu). Klikněte na Odkazy > Obsah a potom v seznamu vyberte styl Automatický obsah. Poznámka: Pokud použijete styl Ruční obsah, Word nebude pomocí nadpisů vytvářet obsah a nebude ho automaticky aktualizovat.

Jak vložit konec oddílu?

Vložit konec oddílu

  1. Vyberte, kde má nový oddíl začít.
  2. Přejděte na Rozložení > koncea pak zvolte typ konce oddílu, který chcete. Další stránka Začne nový oddíl na následující stránce. Spojité Začne nový oddíl na stejné stránce. Tento konec oddílu je užitečný hlavně u dokumentů, které mají sloupce.
Podle toho, jak udělat víceúrovňové číslování? Číslování nadpisů
  1. Otevřete dokument, který používá předdefinové styly nadpisů, a vyberte první nadpis 1.
  2. Na kartě Domů ve skupině Odstavec vyberte Víceúrovňový seznam.
  3. V části Knihovna seznamů vyberte styl číslování, který chcete použít.

Tak jak odstranit ukotvení ve wordu?

Klikněte na tlačítko Pozice na kartě FORMÁT ve skupině Uspořádat a vyberte volbu Další možnosti rozložení. V zobrazeném okně zatrhněte políčko Uzamknout ukotvení. Potvrďte tlačítkem OK.

By Cherey Abud

Jak zrušit odrážky ve Wordu? :: Jak přidat makro do Excelu?
Užitečné odkazy