Domovská stránka > C > Co Je To Kurzíva Ve Wordu?

Co je to Kurzíva ve Wordu?

Význam: Kurzíva je řez písma s mírným sklonem. U kurzívy jsou znaky mírně nakloněny doprava. Používá se pro zvýraznění textu, zpravidla pro označení odborných termínů a cizích slov.

Přečtěte si více

Jak vlozit text do Wordu?

Změna možností při vkládání obsahu

  1. Klikněte nebo klepněte na místo, kam chcete obsah vložit.
  2. Stiskněte kombinaci kláves CTRL+V a pak vyberte Možnosti vložení .
  3. Najeďte myší na tlačítka pro živou recenzi.
  4. Vyberte možnost vložení, která se má použít.
Co se píše kurzívou? - kurzívou mají být vyznačeny i „vědecké“obraty přejaté z latiny či řečtiny (jako např. ibid.)

Může se také zeptat, jak udělat ve wordu kapitálky?

Pokud chcete u textu použít kapitálky, vyberte text a potom na kartě Domů ve skupině Písmo klikněte na šipku v pravém dolním rohu. V dialogovém okně Písmo v části Styl zaškrtněte políčko Kapitálky. Pokud chcete změnu případu vrátit zpět, stiskněte kombinaci kláves CTRL+Z. Co je to řez písma ve Wordu? Řez písma je varianta základního typu písma. Užívá se pro vyznačování vybrané části textu tak, aby se od zbytku textu odlišila. Různé řezy písma pomáhají zvýraznit určité části textu a upozornit čtenáře, aby jim věnoval zvýšenou pozornost, případně mu pomoci se v textu lépe orientovat.

Může se také zeptat, kde je kurzíva?

Kurzíva je označení pro písmo se sklonem doprava. Někdy se můžeme setkat s označením kurziva, kursiva, polokurziva nebo italika. Kurzíva se používá pro odlišení nebo zdůraznění částí textu nebo jednotlivých slov. Někdy se používá ve vysvětlivkách. Co je to písmo? Písmo se používá na vizuální zápis jazyka standardizovanými symboly. Nejstarší typy písma jsou piktogramy nebo ideogramy. Většina písem může být rozdělena do 3 kategorií: logografické (slovní), sylabické (slabičné) a alfabetické (abecední). Obecné slovo pro symboly v písmu je grafém (znak).

Co je to Kapitálka?

Kapitálky jsou vyznačovací řez písma latinky, u kterého mají písmena tvar verzálek (velkých písmen), avšak velikost běžných malých písmen, minuskulí. Jak vložíme do Wordu zástupný text? Stačí napsat zkratku dt a stisknout klávesu F3. Dojde k vložení tzv. dummy textu.

Jak kopírovat text ve Wordu?

Pro přesun je také možné použít klávesové zkratky. Označíme text, stiskneme klávesy CTRL + X. Přesuneme se na místo, kam bychom chtěli text přesunout. Klikneme do pracovní plochy a použijeme klávesovou zkratku CTRL + V.

By Weixel

Jak vložit Neformátovaný text? :: Jaké náboženství je v Japonsku?
Užitečné odkazy